Akár a felére is csökkenhetnek a bitcoin termelésből származó bevételek

spot_img

Néhány napon belül, június elején fognak érkezni a legutóbbi Bitcoin felezés utáni első termelési jelentések a bitcoinbányászoktól május hónapra vonatkozóan. 

Bár a bitcoin hashrátája nem sokkal a felezés után 580 EH/s körüli értékre csökkent, májusban visszapattant, és többnyire 600 EH/s felett tudott maradni. Az átlagos hashráta májusban azonban még mindig alacsonyabb volt, mint áprilisban, ami részben segítette a bányászok termelési mutatóit és ellensúlyozta a felezés hatását.  

Májusi bitcoin termelési mennyiségi előrejelzés az észak-amerikai bányászoknál (forrás: TheMinerMag)

A TheMinerMag adatai szerint a bitcoinbányászok átlag napi termelési mutatói májusban 0,792 BTC/EH/s-ra csökkent. A felezés előtt napi 900 darab bitcoin generálódott átlagban, a felezés után már csak 450 darabot tudtak a bányászok kibányászni. 

Ha érdekel a bitcoinbányászat mögöttes technológiája, és szívesen olvasnál, tanulnál róla, akkor ehhez a Kripto Sulit ajánljuk, amit szerkesztőségünk állított össze. A Kripto Sulit innen tudod beszerezni.

A májusi termelési mutató, az áprilisi telepített hashráta és az elmúlt 12 hónap átlagos hashrátája alapján lett kiszámolva, ami egy becsült érték az amerikai tőzsdén jegyzett bitcoinbányászok termelési jelentéseinek adataiból. A TheMinerMag ezeknél a vállalatoknál átlagosan 43%-os termeléscsökkenést prognosztizál májusra, ami nagyban befolyásolni fogja ezeknek a bányászoknak a jövőjét. Mindez hamarosan kiderül és jövünk a pontos részletekkel.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

A Bitcoin felezés és annak hatása a hashrátára és a bányászok költségszerkezetére – 1. rész

/theminermag/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img