Kriptopénzügyek | megtörtént a trónfosztás a spot Bitcoin ETF piacon

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance

A Binance június 20-án veszi fel kínálatába a Lista Tokent, aminek bevezetése előtt lehetőséget kínál felhasználóinak a kriptopénz megszerzésére. Az ajánlat máris sokak érdeklődését felkeltette, cikkünk írásakor már több mint 150 000-en csatlakoztak a programhoz.

Uniswap

Az Uniswap közössége ezen a héten szavaz arról a javaslatról, amely lehetővé fogja tenni a tőzsde által beszedett jutalékok felosztását. 

Piaci zanza

  • Az argentin szabályozó hatóságok tárgyalásokat folytattak el salvadori kollégáikkal a bitcoinról és a bitcoin bevezetése óta eltelt időszak értékeléséről – erősítette meg a hétvégén az Argentin Nemzeti Értékpapír Bizottság (CNV).
  • Többrészes cikksorozatunkban megvizsgáljuk a legutóbbi Bitcoin felezés közvetlen hatását többek között a hashrátára és a bitcoinbányászok költségszerkezetére. Érinteni fogjuk a Bitcoin hálózat növekedésével és fenntarthatóságával kapcsolatos témakört, a bányászat dinamikáját és a hashráta trendeket, a bányászgépek fejlesztésének hatékonyságát a Bitcoin hálózatra nézve, a bitcoinbányászat környezeti hatását és a bányászok pénzügyi helyzetét. Az első részben a Bitcoin hálózat növekedésével és fenntarthatóságával kapcsolatos ismereteket osztjuk meg olvasóinkkal.
  • Észak-Amerika egyik legnagyobb bányásza, a Marathon Digital (MARA) múlt héten pénteken együttműködési megállapodást kötött a kenyai Energia- és Kőolajminisztériummal (MOEP). A megállapodás értelmében a tőzsdén jegyzett bányász várhatóan több mint 80 millió dolláros beruházással fogja fejleszteni az afrikai ország energetikai infrastruktúráját természetesen bitcoinbányászat segítségével. 
  • Megtörtént a trónfosztás keddi kereskedési napon, ugyanis a BlackRock spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapja (IBIT) lett a legnagyobb ilyen jellegű termék a piacon. 
  • A Metaplanet után a Semler Scientific (SMLR) is nyilvánosságra hozta, hogy a vállalat igazgatótanácsának jóváhagyásával elsődleges kincstári tartalékként tekint a bitcoinra. Az úttörő egészségügyi technológiai termékek és szolgáltatások fejlesztésével és forgalmazásával foglalkozó vállalat, a Microstrategy és a japán Metaplanet mintájára teljesen átvette a vállalati bitcoin szabványt, aminek értelmében a bitcoinra, mint elsődleges értéktároló eszközként tekint.
  • A Mastercard több országban is megkezdte a kripto tőzsdék és tárcák közötti tranzakciókat segítő programjának bevezetését. A Mastercard Crypto Credentials több biztonsági funkciót integrálva segítené a felhasználókat és a törvényeknek való megfelelést. 
  • A hét egyik legfontosabb bányász híre az, hogy a Riot Platforms a Bitfarms felvásárlását tervezi. Ha az üzlet létrejön, akkor egy újabb óriás bitcoinbányász konglomerátumot hozhatnak létre. Az egyik legnagyobb észak-amerikai bitcoinbányász, a Riot ajánlata a Bitfarms összes részvényének a megvásárlása volt 2,3 dolláros árfolyamon, ami 950 millió dolláros vételárat eredményezett volna. A Bitfarms az ajánlattételt követően kijelentette, hogy a Riot által ajánlott felvásárlási ár “jelentősen alulértékeli” pozíciójukat. 
  • Elképzelhető, hogy Elon Musk arra készülhet, hogy tanácsot adjon Donald Trumpnak a kriptovaluta politikájával kapcsolatban a választási kampánya során. A két milliárdos célja úgy tűnik, hogy elősegítsék Trump szavazói bázisának bővítését és a republikánusok oldalára állítsák a digitális eszközök rajongóit.
  • Ali Yerlikaya török belügyminiszter hivatalos X fiókján jelentette be, hogy 127 gyanúsítottat vettek őrizetbe az Ankarában végrehajtott, “CYBERGÖZ-42” névre keresztelt összehangolt rendőri akció során. A művelet a Smart Trade Coin (STC) sémát leplezte le a kis-ázsiai országban. A Ponzi-séma által több mint 1 milliárd dollárt csaltak ki az elkövetők az elmúlt években csak Törökországban. 

Jó, ha tudod!

2025 elején érkezik az Ethereum Pectra

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a Discord csatornánkon! Még több hírre, információra vágysz? Iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra! Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el Discord csatornánk valamennyi szobájába. Ne felejtsd el, a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a Kripto Sulira feliratkozva könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

Ha érdekelnek a kriptovalutával működő online kaszinók, érdemes megismerkedni a kripto kaszinók világával. Ezek a kaszinók lehetőséget biztosítanak arra, hogy kriptovalutával játszhass és nyerhess, mindezt biztonságos és szabályozott környezetben.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img