ASI: 3 projekt egyesülésével indul el jövő héten a szuper AI token

spot_img

A Fetch.ai (FET), a SingularityNET (AGIX) és az Ocean Protocol (OCEAN) egyesülésével egy új AI/kripto projekt jön létre. Az ASI, vagyis az Artificial SuperIntelligence Alliance (Mesterséges SzuperIntelligencia Szövetség) indulását még márciusban jelentették be, ám azóta többször is elhalasztották.

Az eredetileg június 13-ra tervezett rajtot először július 15-re tették át, ám a szövetség tagjai ezen is módosítva végül bejelentették, hogy már a jövő héten, július 1-én végrehajtják az átállást.

Az ASI célja egy teljesen decentralizált, nyílt forráskódú és független mesterséges intelligencia ökoszisztéma létrehozása, a kutatások és az ezekkel kapcsolatos adatok megosztásának lehetővé tétele és támogatása.

A csoport tagjai korábban már külön-külön is, de ugyanennek a célnak a megvalósítására törekedtek.

  • A SingularityNet a szabadon hozzáférhető általános mesterséges intelligenciák (AGI) fejlődését támogatta, amelyek szakértelme nem korlátozódott egyetlen szűk területre, például egy nagyvállalat által kitűzött speciális cél elérésére.
  • A Fetch.AI a nyelvi modellek fejlesztésére és AI ügynökök létrehozására specializálódott, melyek képesek önállóan adatokat gyűjteni, feldolgozni és ezek alapján döntéseket hozni.
  • Az Ocean Protocol az AI modellekkel és azok fejlesztésével kapcsolatos adatok cseréjére és kereskedésére alkalmas platformot, illetve az adatok alapján előrejelzésekre képes predikciós piacot fejlesztett.

Mindegyik platform a blokklánc technológia és a tokenizáció felhasználásával fogott bele a kitűzött célok megvalósításába. Ebben a tekintetben mind a hárman (legalábbis kriptós időszámítás szerint) régi motorosnak számítanak, hiszen az Ocean Protocol és a SingularityNet 2017-ben, a Fetch.AI pedig 2018-ban kezdte meg a működését.

A három projekt jövő heti egyesülése a háttér infrastruktúrák összekapcsolása mellett az általuk létrehozott tokenek összevonásával történik meg. Ennek során az OCEAN és az AGIX tokenek beleolvadnak FET-be, ami ezek után felveszi az ASI nevet.

Az összevonás során

  • 1 FET = 1 ASI
  • 1 AGIX = 0.433350 ASI
  • 1 OCEAN = 0.433226 ASI

konverzióval számolhatnak a tokenek jelenlegi tulajdonosai, melyek arányaiban a projektek közösen állapodtak meg.

A 3 tokent több mint 225 000 egyedi tárca birtokolja és feltehetően legalább ugyanennyi tőzsdei fiók tulajdonosa is rendelkezik velük. A centralizált váltókon az ASI-ra történnő konverzió automatikus lesz, aki viszont tárcában tartja a tokenjeit, érdemes felkeresnie az adott projekt közösségi profiljait a pontos tennivalóit illetően.

Reakció a MtGox hírek érkezésére (BTC, FET, OCEAN, AGIX)

A MtGox hírek tegnapi érkezése ugyan megrázta a kripto piacot, ám míg a bitcoin a nap folyamán végig esett és csak az késő esti órákban tudott némileg stabilizálódni, az AI szektorba tartozó coinok már órákkal korábban erősödni kezdtek, amiben az ASI közelgő indulása is szerepet játszhatott.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

MtGox: júliusban kezdődik a kártérítés, 9 milliárd dollárt fizetnek ki a károsultaknak

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img