Trump nyeri az elnöki vitát, legalábbis a mémcoin kereskedők szerint 

spot_img

Donald Trump jelentős előnyre tett szert Joe Bidennel szemben – legalábbis a politikai mémcoinok világában. Az egykori elnökhöz kötődő kripto tokenek sokkal népszerűbbek, miközben közeledik a novemberi amerikai elnökválasztás, a két jelölt pedig ma este a kampány első nyilvános TV vitájában is megütközik.

A “PolitiFi” tokenek világa még viszonylag kicsi, összesített piaci értékük körülbelül 1 milliárd dollár. E tokenek többsége Trumphoz kötődik, aki az elmúlt hetekben tett kijelentéseivel már a kriptovaluták bajnokaként pozícionálta magát.

A “Trumphoz” vagy “Bidenhez kötődik” kifejezés nem azt jelenti, hogy ők, vagy az őket segítő stáb hozták volna létre ezeket a kriptopénzeket. A legtöbb esetben egy ismeretlen ember vagy egy pár fős csoport döntött úgy, hogy létrehoznak egy kriptopénzt, ami ma már néhány kattintással megtehető. Az ilyen kriptók egyetlen funckiója, hogy fogadni és spekulálni lehessen a mémcoin tárgyával kapcsolatos, jelen esetben az elnökjelölteket övező eseményekre. Az elmúlt hónapokban több ezer ilyen coint hoztak létre, de ezek közül csak egy maréknyi tett szert olyan figyelmre, ami hosszabb távon is életben tartotta őket.

A CoinGecko adatai szerint a tíz legnagyobb piaci értékkel rendelkező politikai mémcoin közül 7db Trumphoz kapcsolódik. A maradék három közül 1db Bidenhez, 1db egy ismert és megosztó televíziós személyiséghez Tucker Carlsonhoz, 1db pedig az amerikai alkotmány 1. számú másolatának megvásárlására létrehozott közösségi projekthez kötődik.

A két legnagyobb politikai személyiséghez köthető token, a MAGA és a TRUMP is Trumphoz kapcsolódik, együttes piaci kapitalizációjuk jelenleg 550 millió dollár. A Bident pártoló és 3. legnagyobb Politifi mémcoin a Jeo Boden, ami viszont csak ~90 milliót ér.

A mémcoinok a természetüknél fogva rendkívül spekulatívak. Minél nagyobb figyelmet tud magára vonzani és megtartani egy ilyen kriptopénz, annál magasabbra szökhet az ára. Trump egy “figyelem mágnes”, ezért ideális alany a róla mintázott mémcoinok számára.

A politikai tokenek a teljes ~45 milliárd dolláros mémcoin piacnak, és a teljes 2500 milliárd dolláros összértékű kriptopiacnak csak egy apró szeletét képviselik, de még az ebben a szegmensben megszokottnak számítónál is hiperingadozóbb a természetük, és nagyon kockázatos befektetési és kereskedési eszköznek számítanak.

A legnagyobb Biden és a legnagyobb Trump coin is több tízezerszeres nyereséget hozhatott a korai vásárlóinak. Vannak, akik arra spekulálnak, hogy ezek értéke a novemberi amerikai választásokig ismét emelkedni kezdhet, ahogy a két szereplőre egyre nagyobb figyelem irányul a médiában. Trump és Biden a ma esti csörtéjük után legközelebb szeptember 10-én fognak egymással ismét nyilvános TV vita keretében találkozni.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img