A Coinbase beperelte a SEC-et

spot_img

A Coinbase pert indított az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) és a Szövetségi Betétbiztosítási Társaság (FDIC) ellen, mert állítólag nem teljesítették a Freedom of Information Act (FOIA) kérelmeket az Ethereum PoS átállásával kapcsolatban.

A per háttere

Június 27-én a Coinbase keresetet nyújtott be az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) és a Szövetségi Betétbiztosítási Társaság (FDIC) ellen. A FoxBusiness jelentése szerint a keresetek azt állítják, hogy az SEC és az FDIC nem teljesítették a Freedom of Information Act (FOIA) kérelmeket, amelyeket a Columbia Kerületi Bírósághoz nyújtottak be.

A Coinbase azzal vádolja a szövetségi ügynökségeket, hogy megpróbálják kizárni a kriptoipart a bankszektorból. A FOIA kérelmek célja az volt, hovgy információkat szerezzenek az SEC álláspontjáról az Ethereumról, különösen annak proof-of-stake (PoS) konszenzusmechanizmusra való átállásáról.

A FOIA kérelmek az SEC felé lettek benyújtva, és az Ethereum 2.0-ra, valamint a Zachary Coburn és az Enigma MPC elleni korábbi nyomozásokra vonatkozó információkat kértek, hogy ezek alapján kialakíthassák saját jogi álláspontjukat.

Következtetések

A Coinbase perlése az SEC és az FDIC ellen jelentős fejlemény a kriptoipar és a szabályozó hatóságok közötti viszonyban. Ez az ügy kiemeli a szabályozási átláthatóság és az információhoz való hozzáférés fontosságát a kriptovaluta szektorban.

A per kimenetele meghatározhatja, hogy a kriptovaluta ipar milyen mértékben integrálódhat a bankszektorba, és milyen információkat kell megosztaniuk a szabályozó hatóságoknak a nyilvánossággal. Ha a Coinbase sikerrel jár, az precedenst teremthet más kriptovaluta cégek számára is, hogy hasonló információkat kérjenek a szabályozó hatóságoktól. Ez elősegítheti a nagyobb átláthatóságot és elszámoltathatóságot a szabályozói gyakorlatban, ami végső soron növelheti a befektetők bizalmát a kriptoeszközök iránt.

Pert nyert a Grayscale a SEC ellen

Ugyanakkor, ha a bíróság az SEC és az FDIC javára dönt, az megerősítheti a szabályozó hatóságok jogát arra, hogy bizonyos információkat visszatartsanak, ami akadályozhatja a kriptoipar fejlődését és integrációját a hagyományos pénzügyi rendszerbe. Ez az eset rávilágít arra, hogy a kriptoipar és a szabályozók közötti viszony még mindig kialakulóban van, és sok múlik azon, hogy milyen precedensek alakulnak ki a közeljövőben.

A Coinbase által indított per tehát nemcsak az adott cégek és szabályozó hatóságok közötti vitát érinti, hanem szélesebb hatással lehet az egész kriptoipar jövőjére és szabályozási környezetére is.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

/CoinTelegrapgh/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img