Intézményes bitcoin vásárlások ellensúlyozzák a német kormány eladásait

spot_img

A német kormányzat tegnap is folytatta bitcoin eladásait. Tárcájuk tartalma az általuk lefoglalt 50 000 darabos bitcoin készlet értékesítésének kezdete óta így alakult:

  • Június 17: 49,878 BTC
  • Június 24: 47,178 BTC
  • Június 30: 46,191 BTC
  • Július 1: 44,691 BTC
  • Július 2: 43,458 BTC
  • Július 3: 43,358 BTC
  • Július 4: 42,273 BTC
  • Július 5: 40,526 BTC
  • Július 6: 38,826 BTC
  • Július 8: 27,460 BTC
  • Július 9: 22,845 BTC

Ahogy a kormányzat birtokában lévő BTC-k száma csökken, eladásaik egyre mérsékeltebb hatást gyakorolhatnak a kripto piacra, mivel a befektetők nem csak a jelenlegi, hanem a jövőben várható eseményeket (pl.: az eladások végét) is figyelembe vehetik a döntéseik meghozatalakor.

Az optimizmus első jelei a Bitcoin ETF vásárlók körében is megmutatkoztak, miután három nap alatt 532 millió dollárnyi befektetés érkezett a hagyományos amerikai tőzsdéken elérhető bitcoin termékekbe. Alighanem ennek is köszönhető, hogy a bitcoin árfolyama a múlt heti 53 500 dolláros mélypontról 59 000 dollárig emelkedett, némiképp ellensúlyozva a múlt heti zuhanást.

A Bitcoin ETF-ekbe érkező, vagy onnan távozó tőke alakulása (millió dollár)

Az elemzők ennek ellenére megosztottak azzal kapcsolatban, hogy ezzel véget értek-e a múlt heti összeomlást követő nehézségek. A szintén hamarosan felszabaduló, 8 milliárd dollár értékű, 140 000 darabos MtGox bitcoin készlet érkezése továbbra is bizonytalanná teheti a befektetőket, akik arra spekulálhatnak, hogy a rövid távú ingadozásoktól függetlenül később talán még a jelenleginél is kedvezőbb árfolyamon juthatnak BTC-hez.

A nagy képet tekintve jelenleg két ponton mutatkozik jelentősebb tőkekoncentráció. Az egyik 74 000 dollár fölött, ahol a shortolók, a másik pedig 50 000 dollár alatt, ahol az emelkedésre játszók helyezték el a stop-loss megbízásaikat. Az alábbi képen ezek zöldes és sárgás árnyalatokkal vannak jelölve.

Akik az 50 000 dollár alatti sáv elérésében reménykednek, figyelemmel kísérhetik azt is, hogy az árfolyam vajon visszatér-e a január 10-11-i napokon bejárt (44 000 – 49 000 dolláros) szintekre. Ez a Bitcoin ETF-ek indulásakor érvényes árfolyamot jelentené, így az itt adott reakcióra sok hosszabb távon gondolkodó vásárló fordíthat kiemelt figyelmet.

A kripto piac az elmúlt másfél hónap során teljesen elszakadt a hagyományos tőzsdei piacoktól. Miközben azok napról napra újabb csúcsokat döntenek, a kriptók esetében még a pozitívnak számító fejlemények sem voltak képesek fordítani a negatív hangulaton.

Piros: SP500, Kék: Nasdaq, Sárga: bitcoin

Pozitív hírekben pedig nem volt hiány, gondolunk itt például az amerikai elnökjelöltek kriptókkal kapcsolatos pozitív megszólalásaira, vagy az Ethereum ETF engedélyezésére. Ez utóbbiak indulását egyébként már csak néhány formaság és papírmunka akadályozza, így a szakértők  szerint július 15-én, vagyis jövő hétfőn számíthatunk arra, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet végül zöld utat ad a hagyományos piacokon történő ethereum kereskedésnek. Korábban július első napjaira jósolták az engedélyek megadását, de ezek a várakozások végül nem teljesültek.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img