Hasonló mintát mutat a BTC, mint a 2016-os vad bikafutam kezdetén

spot_img

A Bitcoin árfolyam csökkenése az áprilisi felezés óta rendkívül hasonló mintázatot mutat, mint a 2016-17es bull run előtti piaci mozgások — véli Peter Brandt veterán kereskedő.

Brandt egy augusztus 5-i X posztban azt mondta, hogy a „BTC csökkenése a felezés óta most hasonló a 2015-2017-es felezési bull market ciklushoz.” Az elemző összehasonlította a felezési dátumok óta történt piaci korrekciók mélységét, és hasonlóságokat figyelt meg.

2016-ban a Bitcoin felezés július 9-én történt, amikor az árfolyam $650 volt. A piacok ebben a ciklusban visszaestek, és egy hónapon belül kb 27%-os csökkenést mutattak, $474-ig süllyedve, mielőtt 2017 decemberében elérték a ciklus csúcsát, a $20,000-os szintet.

BTC USD price fall in 2016
A BTC 2016-ban a mostanihoz hasonlót esett a felezés utáni magasságokból | Forrás: TradingView
BTC bull run in 2017
A 27%-os esés 2016-ban eltörpül az óriási felfutás mellett, amit a BTC ezután produkált | Forrás: TradingView

Hasonlóan, a legutóbbi Bitcoin esés $50,000 alá most 26%-os csökkenést jelent a felezés utáni $64,962-os árról.

BTC USD chart from 2024
A 2024-es esés a felezés utáni árhoz képest nagyon hasonló mintát mutat a 2016-oshoz | Forrás: TradingView

További esés lehetősége is fennáll

Bizonyos elemzők azonban arra figyelmeztetnek, hogy a Bitcoin könnyen eshet tovább is. Augusztus 5-én a BTC árfolyama kétszámjegyű csökkenést mutatott napon belül, és $49,221-ra esett, a CoinGecko adatai szerint. Ez 20%-os veszteséget jelent a július végén elért kb $70,000-os csúcshoz képest, de már mutatott helyreállási jeleket, augusztus 6-án az ázsiai kereskedés elején visszaállt $56,000-ra.

Benjamin Cowen, az ITC Crypto alapítója augusztus 5-én azt nyilatkozta egy X posztban, hogy a mintázat hasonlít a 2019-es évhez, amikor a piacok az év első felében emelkedtek, majd az év második felében hatalmas korrekciót mutattakKorábbi cikkünkben egyébként utaltunk Ben Cowen ezen prognózisára.

Tim Kravchunovsky, a Chirp decentralizált távközlési hálózat alapítója és vezérigazgatója a Cointelegraphnak nyilatkozva megjegyezte, hogy a kriptoeszközök sokkal gyorsabban helyreállhatnak, mint más kockázatos eszközök, ahogy azt 2020-ban is tették.

Meddig tarthat a Bitcoin árfolyam konszolidáció?

Makrogazdasági hatások

A masszív eladási hullám nem specifikusan kripto-probléma volt – ahogy arról mi is beszámoltunk itt és itt -, mivel „makrogazdasági tényezők irányítják az eseményeket” — mondta.

„Az elkövetkező órákban és napokban remélhetőleg láthatjuk a kriptovaluták elválását a hagyományos részvényektől, hasonlóan ahhoz, amit 2020-ban láttunk.”

„Akkor a kripto sokkal gyorsabb és kifejezettebb helyreállást mutatott a pandémia által okozott összeomlásból, mint a hagyományos részvénypiacok, és most is láthatunk valami hasonlót” — tette hozzá.

A Bitcoin árfolyamcsökkenése tehát hasonló mintázatot mutat, mint a 2016-os bull run előtti időszak, és bár további esés is elképzelhető, az elemzők szerint a kriptoeszközök gyorsabban helyreállhatnak, mint más piaci eszközök. A makrogazdasági tényezők továbbra is jelentős hatással vannak a piacra, de a kriptovaluták elválása a hagyományos részvényektől pozitív jel lehetne a jövőbeni növekedés szempontjából. 

Az mindenestre aggasztó, hogy a Bitcoinra még mindig nem menekülő, hanem kockázatos eszközként tekintenek a befektetők a tegnap-tegnapelőtti kapituláció tanúsága szerint.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

/CoinTelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img