A Bitwise Bitcoin ETF hamarosan 120 millió dollár értékű bitcoinnal fog gyarapodni

spot_img

A Bitwise Asset Management és az Osprey Funds augusztus 27-én közös nyilatkozatban hozták nyilvánosságra, hogy a két fél eszközvásárlási megállapodást kötött. Ennek eredményeként a Bitwise Bitcoin ETF (BITB) hamarosan 120 millió dollár értékű bitcoinnal fog gyarapodni, miután az Osprey Bitcoin Trust (OBTC) eszközállományát megszerezte.

Az OBTC befektetői a tranzakció részeként BITB részvényeket fognak kapni, miután felszámolták az OBTC részvényeket. Az ügylet várhatóan még ebben az évben lezárul. A connecticuti Fairfieldben székhellyel rendelkező Osprey Funds 2021 februárjában kezdte meg az OBTC kereskedését az OTC piacon, 0,49%-os kezelési díjat számolt fel az amerikai befektetőknek.

Abban az időben a sokkal nagyobb Grayscale Bitcoin Trust versenytársa volt, mielőtt a GBTC-ből végül spot Bitcoin ETF nem lett. Az Osprey 2023 januárjában még be is perelte a Grayscale-t állítólagos félrevezető reklámja és promóciója miatt, ami lehetővé tette számára, hogy monopolrészesedést szerezzen egy kétszereplős piacon.

Márciusban szivárogtak ki olyan hírek az Osprey részéről, hogy felszámolná vagy eladná BTC állományát, miután megállapította, hogy vagyonkezelő befektetési jegyei a bitcoin értékéhez képest diszkonttal kereskednek. Az Osprey honlapja szerint az alapban lévő kezelt vagyon értéke a cikk írásának pillanatában körülbelül 120,7 millió dollár.

“Olyan megoldást akartunk, amely mindkét fél számára kifizetődő, és ez tűnik a legjobb megoldásnak” – nyilatkozta Greg King, az Osprey Funds alapítója és vezérigazgatója egy augusztus 27-i X bejegyzésben.

Az OBTC hároméves hozama jelenleg 9,5% körül alakul a Barchart és a Yahoo Finance adatai szerint. Az YCharts adatai azt mutatják, hogy az OBTC bitcoinnal szembeni diszkont ára az elmúlt hónapban 3% és 5% között mozgott. A Bitwise BITB termékének az árfolyama sokkal közelebb áll a BTC árfolyamához, közel 0%-os kedvezménnyel vagy prémiummal kereskednek a papírral.

A Bitwise Bitcoin ETF hét hónappal ezelőtti indulása óta 2 milliárd dollár értékű befektetői tőke áramlott az alap felé 0,20%-os kezelési díj felszámolása mellett. A papír teljesítménye azonban még mindig elhalványul a BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) részvényeihez képest, amelybe január óta közel 21 milliárd dollár befektetői tőke érkezett.

További piaci híreket, kereskedési meglátásokat a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Kevesebb lett a részvényfinanszírozásból származó bevétel, nőtt az adósság

/cointelegraph, bitwise, osprey founds/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img