Trump-Harris vita: megugrott a bitcoin, Trump győzelmében reménykedik a kripto piac

spot_img

A múlt pénteki 52 500 dolláros mélypontról hétfő este 58 000 dollárig növekedett a bitcoin árfolyama, a magyar idő szerint szerda hajnalban megrendezésre kerülő amerikai elnökválasztási vita előtt.

Donald Trump az elmúlt hónapokban számos kripto és bitcoin iránti nyitottságra utaló kifejezést tett, miközben ellenefele, Kamala Harris, az ágazatot folyamatosan szorongató politikaiu irányzat képviselőjeként hátránnyal indulhat a kriptós szavazatok megszerzéséért folyó versenyben.

A két jelölt közötti kiélezett verseny miatt a több millió amerikai kriptós megszólítása akár döntő is lehet majd a küzdelemben, de a választóknak persze számos más tényezőt is mérlegelniük kell majd a voksaik (novemberi) leadása előtt.

A ma esti lesz a két jelölt első nyilvános, amerikai tv csatornák által is közvetített vitája. Az eseményen Trump javára szólhat, hogy ő már nagy gyakorlattal rendelkezik a nyilvános szereplésekben és természetes módon képes válaszolni az előre nem egyeztetett kérdésekre is. A Joe Bident néhány hete felváltó Kamala Harris ebben a tekintetben még gyengébb, eddig adott interjújának többségét előre megadott kérdésekre válaszolva adta, amit pedig nem, ott elemzők szerint a bizonytalanság jeleit lehetett rajta felfedezni.

Trump egy június 27-i tv-vitában búcsúztatta el Joe Biden jelenlegi elnököt, akinek a fizikai és mentális gyengeségére utaló jeleket ugyan sokáig próbálták meg különböző okokra hivatkozva megmagyarázni, ám miután az akkori élő vitán szinte képtelen volt egyetlen kérdésre is normális választ adni, mindenki számára világossá vált, hogy nem lesz alkalmas egy újabb ciklus levezetésére.

A vitán tehát nem csak az elhangzó ígéretek és gondolatok lehetnek fontosak, hanem azok tálalásának módja is. Aki magabiztosnak mutatkozik, újabb szavazókat szerezhet, aki erőtlenséget, annak a támogatói elbizonytalanodhatnak.

A ma esti vitát számos elemző és közvélemény kutató cég fogja figyelemmel kísérni, az ezt követően megjelenő statisztikák pedig megmutatják, hogy az emberek jelenleg ki támogatnak és melyik jelöltnek adnak nagyobb esélyt a novemberi győzelemre. Ha ezt a csatát is Trump nyeri, az alapvetően jó hírt jelenthet a kripto piacnak.

Bár a statisztikák szerint a jelenlegi gazdasági kilátások kedvezőtlenek, egyre több kripto elemző véli úgy, hogy a következő hónapok legmeghatározóbb eseménye az amerikai választás lehet. Ha Trump nyer, nagyobb esélyt jósolnak annak, hogy a bitcoin a következő elnöki ciklusban kiemelt figyelmet kapjon és immár az USA elnökének támogatásával újabb csúcsokra törjön. Ha Kamala kerül az elnöki székbe, bizonytalanabb jövőkép várhat a piaci szereplőkre.

A legnagyobb kriptós predikciós piactérnek számító Polymarketen jelenleg Trumpra érkezett a legtöbb szavazat, akinek végső győzelmére eddig 125 millió dollárnyi tétet raktak meg, míg Harris elnökké választására 110 millió dollárnyi kriptopénz voksolt.

A jelenlegi tervek szerint az éjszakai vita után, szeptember 18-án egy második fordulóra is kiáll majd a kamerák elé a két amerikai elnökjelölt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img