El is indult a Tesla BTC elfogadása

spot_img

Az idei év -eddigi- legfontosabb hírét nehéz kiválasztani a kedvező hír áradatból, azonban a dobogóra legalábbis minden bizonnyal felférne a Tesla, sőt. Bizony mintegy 1,5 milliárd dollárért bitcoint vett a piacvezető elektromos autó gyártó, akkor -pár héttel ezelőtt- azt ígérték, hogy hamarosan fizetőeszközként el is fogadják majd a BTC-t. Így lett.

Magyar idő szerint szerda reggel nyolc órakor Elon Musk, a cég vezetője arról számolt be a Twitteren, hogy mostantól bizony lehet venni az autócsodából a vezető kriptopénz ellenében, íme maga a tweet:

Majd hamar megtudhattuk azt is, hogy az USA-n kívül mikor lesz elérhető a fizetési opció, Musk újabb tweetje szerint még az idei év során, valamivel később:

Korábban írtunk arról, hogy pontosan mennyibe, vagyis hány BTC-be fog kerüln egy Tesla, érdemes átfutni, felkészülendő arra, amikor már itthon is vehetünk kriptopénz ellenében egy villanyautót, akár már a hivatalos márkakereskedéstől:

Hány BTC-be fáj egy Tesla?

Az amerikai oldalukra ki is került már egy BTC cím, majd ez ismeretlen okból hamar lekerült, ez volt az. De még azt is megtudhattuk a nagyvezér tweet-özönéből, hogy a Tesla saját Bitcoin csomópontokat is üzemeltet, a befolyó BTC-t pedig nem váltják vissza fiat pénzre:

Hiába, az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó, úgy tűnik ebben az esetben valóban teljesülnek az ígéretek. Az biztos, hogy ez az újabb lépés ismét jó hatással van a bitcoin megítélésére, ha az árfolyamára nem is lesz -közvetlenül- befolyással. Végezetül itt az eredeti cikkünk, amiben a befektetésről beszámoltunk:

A Tesla másfél milliárd dollár értékű bitcoint vásárolt

Ha most szeretnél bitcoint, vagy más kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk, megbízható, stabilan műküdő platformról van szó.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img