Elon Musk: a Tesla nem adta el a befektetési célból vásárolt bitcoinjait

spot_img

A bitcoin árfolyama vasárnap több mint 13%-kal emelkedett, amiben nagy szerepe lehetett egy Elon Musk által közzétett üzenetnek. A világ leggazdagabb emberéről már több alkalommal is bebizonyosodott, hogy az aktuális hangulatának megfelelően bármikor képes lehet arra, hogy egy váratlan közösségi médiás üzenetével több tíz százalékos növekedést, vagy éppen zuhanást idézzen elő egy-egy kriptovaluta, többnyire a Bitcoin, vagy a Dogecoin árfolyamában.

Amint arról mi is beszámoltunk, Musk néhány héttel ezelőtt környezetszennyezőnek nevezte a bitcoint. Habár nem sokkal később kiderült, hogy üzleti érdekek állhattak a kijelentése mögött, az ő nyilatkozata is hozzájárulhatott ahhoz, hogy az akkor már egyébként is bizonytalan és gyengélkedő BTC gyorsuló esésbe kezdjen. Míg Musk üzenetének közzétételekor még 50 000 dollár volt a bitcoin árfolyama, 5 nappal később már 30 000-re is lenézett a vezető kriptopénz.

Mivel az év elején Musk óriáscége, a Tesla 1.5 milliárd dollár értékű bitcoint vásárolt, voltak akik azt feltételezték, hogy a vállalat már az igazgató bíráló üzenetének közzéttétele és árfolyam bedőlése előtt megválhatott a kriptós kitettségétől.

Szerintük Musk tisztában volt a saját, piacra gyakorolt befolyásával és direkt döntötte be negatív kommentjével a BTC árfolyamát, hogy nyereséget érjen el a háttérben folytatott tőzsdei ügyletein. Musk ezt tegnap, egy ezzel kapcsolatban megjelenő cikkre reagálva megcáfolta. Mint írta, egy korábban már bejelentett 10%-os teszt eladást leszámítva, a Tesla továbbra is birtokolja az év elején megszerzett bitcoin mennyiséget és tovább is növelheti készleteit, ha a globális Bitcoin bányászatról hitelt érdemlően bebizonyosul, hogy az legalább 50%-ot elérő mértékben megújuló energiaforrásokra támaszkodik.

Musk tehát ha kicsit óvatosabban is, de úgy tűnik, továbbra is kitart a Bitcoin mellett.

További hírek és elemzések a Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img