Beindult a Marvel NFT gépezete

spot_img

A Marvel, ígéreteihez híven, kiadta első NFT-it, Pókemberrel kezdve. Az egyenként akár 400 dollárt kóstáló NFT-ket a VeVe piacterén tudjátok megnézni és megvásárolni. Ezzel a droppal pedig a Marvel hivatalosan is kibocsátotta első kripto kollekcióját. A többi karakterről információt és további részleteket még ebben a hónapban közölnek majd.

Ahogy mind tudjuk, a Marvel nem ugrott azonnal fejest az NFT világába mikor év elején robbanásszerűen elkezdett nőni a piac. Nem kellett sokáig várni azonban, júniusban a képregényóriás bejelentette, hogy készül saját NFT kollekciójával amiket a VeVe piacterén fognak árusítani. Hétvégén pedig, meg is jelent a Marvel első hivatalos NFT-jének zászlóshajója, aki nem más mint Pókember.

A hálószövő képregényhős az első NFT akit a VeVe platformján ad ki a Marvel, a kollekcióban 5 fajta “ritkaság” közül választhatunk, s már augusztus 7.-től el is érhetőek.

Pókember NFT-k ára

A Pókember kollekció digitális gyűjteményei darabonként 40–400 dollár között mozognak, és a minden egyes darab eladása után a még elérhető darabok számának függvényében fog növekedni az ár.
Például a “common” ritkasági szintű, az Amazing Spider-Man NFT akár 32 000 vásárló számára lesz elérhető, míg a „secret-rare” Ultimate Animated Spider-Man NFT 1000 darabra korlátozódik.

A NFT-k tulajdonjoggal ruházzák fel a digitális eszközöket és a VeVe esetében ezek a Pókember NFT-k tulajdonképpen „digitális szobrok”, amelyek minden szögből megtekinthetők és megjeleníthetők a felhasználók saját testreszabható virtuális bemutatótermeiben.

Pókember már így is hatalmas népszerűségnek örvend és mindig is fémjelezte a Marvel tevékenységeit, nem csoda tehát, hogy vele nyitották a sort. A VeVe piacterén augusztus hónapot már el is keresztelték “Marvel hónapnak”, ezzel is utalva arra, hogy mit terveznek a hónapban. A későbbiekben például ötféle képregény borítót kínálnak majd a “Marvel Comics #1” sorozat keretein belül, ami az eredeti 1939-es képregényt testesíti meg, itt került bemutatásra többek között Human Torch és a Submariner is. Ez a drop zsákbamacska formában fog történni, 6.99 dollárba fog kerülni a drop darabja.

Marvel jövője a VeVe piacterén

Jelenleg a VeVe platformján még található pár elérhető darab a Pókember kollkecióból és a sikeren felbuzdulva a VeVe már új irányokon is gondolkozik. Elindítják például Amerika Kapitány sorozatukat is amit “Marvel Mightys”-ra kereszteltek. Ebben a gyűjteményben helyet kapott Steve Rogers, Sam Wilson, Bucky Barnes, John F. Walker és a Red Skull is, mindegyik drop-ot 13 dollárért vásárolhatja majd meg a nagyérdemű.

A VeVe gyűjteménye az első hivatalos NFT amit a Marvel Entertainmenttel közösen hoztak létre, azonban érdekes módon nem ezek az első engedélyezett NFT-k amikhez a Marvelnek köze van, vagy Marvel karaktereket tartalmaznak. 2018-ban ugyanis a 20th Century Fox az Atom Tickets-el karöltve már kiadott NFT formátumú digitális plakátokat a Deadpool 2-höz. Habár a Deadpool Marvel karakter, jogai akkor még a 20th Century Fox kezében voltak, azonban azóta a Marvel tulajdonos Disney a 20th Century Fox-ot is felvásárolta.

Érdemes tehát letölteni és nyomon követni a VeVe alkalmazását, főleg Marvel fanoknak, ebben a hónapban.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img