44%-ot emelkedett a Decentraland tokenjeinek ára a Facebook-Meta rebrand hatására

spot_img

A metaverzumhoz kapcsolódó kriptoprojektek tokenek árai kétszámjegyű emelkedést mutattak, miután a Facebook bejelentette, hogy Meta névre keresztelik át az anyacéget, ami a metaverzumra fókuszál.

A metaverzumhoz – egy kiterjesztett, virtuális, megosztott univerzumhoz – kapcsolódó kriptovaluták kétszámjegyű javulást értek el az elmúlt nap során, miután a Facebook bejelentette, hogy Meta néven épül tovább az anyacég, azzal a küldetéssel, hogy „életre keltse a metaverzumot”.

A Decentraland MANA tokenje vezette a növekedést, 24 óra alatt 44,6%-ot meghaladóan mozgott felfele, így az ára 1,15 dollár körülire emelkedett. A Sandbox SAND árfolyama 21,5%-kal emelkedett, 1,02 dollárra, míg az Enjin Coin (ENJ) szerényebb, 10,8%-os emelkedést ért el a napon, 2,44 dollárral.

A metaverzumhoz kapcsolódó további tokenek, mint például az Axie Infinity AXS, amely egy NFT-alapú játék governance tokenje és a Flow, az NFT-ekhez tervezett blokklánc, 24 óra alatt 7,8%-os (139,17 dolláros), illetve 7,6%üos (13,56 dolláros) növekedést értek el.

Mi az a metaverzum?
Eredetileg Neal Stephenson 1992-es Snow Crash című regényében használt kifejezés, a Metaverse egy virtuális univerzumot ír le, amelyben a felhasználók digitális avatárként lépnek kapcsolatba egymással. Ezek a megosztott online terek közösségi interakciókra, játékokra és akár munkára is használhatók.

A metaverzum legtöbb fiktív ábrázolása, mint például a 2018-as Ready Player One című film, azt is bemutatja, ahogy a felhasználók virtuális és kiterjesztett valóság eszközökön keresztül érik el azt, bár jelenleg számos kapcsolódó platform, például a kripto-alapú Decentraland is látogatható hagyományos PC-vel. .

A kriptovaluták hívei a metaverzum koncepcióban találták meg a kriptográfia tökéletes felhasználási formáját, mivel a nem helyettesíthető tokenek (NFT) lehetővé teszik a metaverzum felhasználók számára, hogy tulajdonként regisztráljanak digitális tárgyakat, például az avatárok virtuális ruháit és a játékon belüli földterületeket. Végső soron azt képzelik el, hogy a felhasználók képesek lesznek digitális objektumokat migrálni a metaverzum platformok között; így a felhasználó például vásárolhat NFT-ruhát az avatarjához az egyik platformon (mondjuk a Decentraland), és magával viheti egy másikra (mondjuk a The Sandboxra).

A Facebook Meta rebrandja része a vállalat által a metaverzum felé irányuló átfogó átrendeződésnek. Szeptemberben 50 millió dolláros befektetést jelentett be a metaverzumhoz kapcsolódó kezdeményezésekbe és partnerségekbe, míg a tegnapi Facebook Connect konferencián, amelyben a cég márkaváltását jelentette be, Mark Zuckerberg vezérigazgató kijelentette, hogy „a metaverzum a következő kiépítésre váró terület, akárcsak a közösségi hálózatok voltak akkor, amikor elkezdtük.”

A Facebook a márkaváltás részeként kijelentette, hogy a cég támogatni fogja az NFT-ket, a Metaverse Products vezetője, Vishal Shah kijelentette, hogy a vállalat „az új típusú tulajdonjogokat, modelleket és jogosultságokat vizsgálja, hogy az emberek biztosak legyenek abban, hogy valóban birtokolnak valamit. ”

Shah hozzátette, hogy “Ez megkönnyíti az emberek számára a korlátozott kiadású digitális eszközök, például az NFT-k eladását, a digitális tereiken való megjelenítésüket, és még biztonságosan tovább is adhatják a következő személynek.”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img