India megadóztatja a kriptovalutákat és saját digitális pénz bevezetésére készül

spot_img

Fontos lépés lehet a kriptovaluták indiai legalizációja felé vezető úton, hogy az ország pénzügyminisztere ma, a parlamentben ismertette a rájuk vonatkozó adótörvény tervezetet.

A indiai kripto tulajdonosoknak 30%-os adót kellene fizetniük a digitális eszközökön elért bevételeik után, ám a velük kapcsolatos veszteségeket (pl.: akár az árfolyam változásából, akár az azokhoz való hozzáférés elvesztéséből eredendő károkat) nem vonhatnák le az államnak fizetendő járulékokból. A szabályozás nem csak magukra a kriptovalutákra, hanem a kapcsolódó virtuális eszközökre (pl.: NFT-kre) is érvényes lehet.

“A virtuális eszközökkel végrehajtott tranzakciók száma olyan mértéket öltött, ami szükségessé tette az ezeket szabályozó törvények megalkotását.” – mondta a pénzügyminiszter a 2022-es költségvetés parlamenti ismertetése során.

Nirmala Sitharaman pénzügyminiszter bemutatja a 2022-es költségvetés tervezetet

A honanya azt is bejelentette, hogy az ország központi bankja az áprilistól kezdődő 2022-2023-as pénzügyi évben megkezdi egy saját, blokklánc technológián alapuló digitális fizetőeszköz bevezetését, ami hatékonyabb és olcsóbb pénzkezelést tesz lehetővé. és idővel akár a fizikai készpénz szerepét is átveheti.

Habár az elmúlt évek során számtalan olyan hír látott napvilágot, ami szerint India a kriptovaluták teljes betiltására készül, ezek adóztatási szándéka azonban már inkább arra utal, hogy mégis inkább a szabályozásra helyeznék a hangsúlyt az ország döntéshozói. A jelenleg még igencsak kedvezőtlennek mondható adótörvény ellenére, az 1.38 milliárd fős lakossággal rendelkező India belépése a kripto piacra (ez a Föld teljes népességének 18%-át jelenti) hatalmas előrelépés az ágazat számára.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img