Oroszországban tudásteszthez köthetik a kripto vásárlást

spot_img

Amint arról korábban is beszámoltunk, Oroszországban akár már idén életbe léphet a kriptovalutákat legalizáló jogszabály.

Az ezt lehetővé tevő törvény tervezetét az orosz pénzügyminisztérium hétfőn adta át a kormány képviselőinek. A javaslat szerint a cél, hogy a kriptovaluták szabadon hozzáférhető befektetési eszközökké váljanak, az ezeket árusító tőzsdék pedig csak állami licenszek birtokában, az ügyfelek teljes azonosítása mellett nyújthassanak ilyen jellegű szolgáltatásokat.

A törvény egy pontja azt is szabályozná, hogy csakis a megfelelő tudás birtokában lehessen kriptopénzeket vásárolni. A váltókat emiatt arra köteleznék, hogy minden ügyfelüket egy online teszt kitöltésének vessék alá, amivel felmérhető, hogy a befektetők tisztában vannak-e a kriptókban rejlő kockázatokkal.

Azoknak, akik nem sikerül átmenniük a vizsgán, évente csak 650 dollár (~200 000 Ft) értékű kriptovaluta vásárlását engedélyeznék, míg a magas pontszámot elérő magánszemélyek akár 7800 dollárra (~2 500 000 Ft) is feltornázhatnák a saját limitjüket.

Felmérések szerint jelenleg az orosz lakosság 12%-a, vagyis ~17 millió fő rendelkezhet valamilyen kriptós kitettséggel. (megnyitás új fülön)

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Ma este mindent megtudhatsz a kriptovaluták adózásáról

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img