A Fidesz és a metaverzum

spot_img

A Twitter ajánlója szerint jelenleg ezek a témák érdekelik leginkább az embereket, de mi azért még kiemelnénk néhány dolgot az elmúlt és elkövetkezendő napok fontosabb történéseiből.

Elképzelhető, hogy hamarosan egy újabb fontos, Bitcoinnal kapcsolatos bejelentésre fog sor kerülni.

Szerda és szombat között kerül megrendezésre az idei év legnagyobb, több mint 300 előadót felvonultató Bitcoin konferenciája.

A Bitcoin Miami volt az a hely, ahol El Salvador miniszterelnöke egy évvel ezelőtt bejelentette, hogy országában hivatalos fizetőeszközzé teszi a BTC-t. Ha hinni lehet a pletykáknak, idén is egy nagyobb horderejű meglepetés hírrel készülnek a szervezők.

https://twitter.com/DavidFBailey/status/1510643364802277376

Már javában folynak az előkészületek

A hétvége óta a Bitcoin hálózat egy újabb jelentős mérföldkövet tudhat maga mögött. Kibányászták a 19 milliomodik bitcoint, amivel a teljes, 21 milliós készlet immár több mint 90%-a elérhetővé vált. A maradék 10%-ért 2140-ig versenghetnek a bányászok, ezekért a coinokért pedig igen nagy közdelem várható, tekintve hogy a világ legnagyobb vállalatai még csak most kezdtek el beszállni a versengésbe.

A bolondos péntekre visszatekintve, az április 1-jei fake news áradatnak sajnos idén is megvoltak a maga áldozatai. Arról mi is beszámoltunk, hogy egy Discordhoz köthető hack miatt sokakat ért komolyabb kár, de történt egy olyan eset is, ahol nem csalók, hanem maguk egy coin fejlesztői húzták csőbe a követőiket.

A Kava közösségi oldalán pénteken tették közzé azt a hírt, hogy a csapat partnerségre lépett a Teslával. Habár nem sokkal később jelezték, hogy csak áprilisi tréfának szánták a bejegyzést, az árfolyam ezalatt kilőtt, majd miután fény derült a turpisságra, vissza is korrigált. Ez elég is volt ahhoz, hogy valaki a teljes kriptókban tárolt vagyonát elveszítse.

Fél óra telt el a bejelentés én annak visszavonása között

A pórul járt kereskedő a saját bevallása szerint 8400 dolláros tőkével rendelkezett, ám amikor a gép előtt ülve meglátta a hírt, arra gondolt, hogy most megcsinálhatja a szerencséjet, ezért az elérhető legmagasabb, 40-szeres tőkeáttétellel nyitott pozíciót.

A tőkeáttétel ugyan 40-szeresére növelte volna a nyereségét, de amikor kiderült, hogy csak egy kacsáról van szó, a veszteségeit is ugyanennyivel többszörözte. A zuhanó árfolyam hamar fel is emésztette a srác bankrollját, akinek néhány perccel később már semmije sem maradt. A történtek után sokan elítélték a Kava tréfáját, ami szerintük kimerítette a tudatos piaci manipuláció fogalmát.

Végül pedig ismét ismét felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Trezor nevében tegnap hamis emaileket küldtek ki a cég ügyfeleinek. Ezek egy olyan linket is tartalmaznak, ami egy csalók által üzemeltetett oldalra vezet.

Azóta kiderült, hogy a Trezor hírleveleit kezelő MailChimp egyik belső munkatársa állhatott a visszaélés mögött, tehát nem véletlenszerűen küldött üzenetekről, hanem a Trezor felhasználókat tudatosan célzó átverési kísérletről volt szó. Ha ti is megkaptátok a trezor.us feladótól érkező levelet, ne nyissátok meg, hanem töröljétek ki a ládátokból.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img