Április elsejei kriptós átverés terjed a Discordon, ismert botokat törtek fel

spot_img

A reggeli órákban több nagyobb nemzetközi Discord csoport tagjai is áldozatul estek egy átverésnek. Az első hírek a Captcha Bot, egy tömeges üzenetküldések és átverések ellen gyakran alkalmazott védőeszköz meghackeléséről szóltak, később azonban más kiegészítők neve is gyanúba került.

A feltört appok nyilvános és privát üzenetek formájában értesítették a felhasználókat, hogy április 1-je alkalmából meglepetés airdropra, vagy más exkluzív ajándékokra számíthatnak, ha ellátogatnak egy megadott oldalra. Aki ezt követően végrehajtotta az itt megadott műveleteket és csatlakoztatta a tárcáját, az valójában a támadóknak adott hozzáférést a saját walletjéhez.

A legértékesebb NFT gyűjteménynek számító Bored Ape Yacht Club szervere is az áldozatok között volt, ahol emiatt már több tulajdonos is elvesztette a saját majmát. Ezek legolcsóbb darabja ma reggel 108 ethereumba, vagyis több mint 100 millió forintba került.

A hackben eddig érintett botok és nagyobb közösségek valószínűleg korántsem teljes listája:

A Kripto Akadémia Discord szerverén egyik értintett botot sem használjuk, de mivel a Captcha Bot nagyon sok más közösségben megtalálható, valószínűleg már sokatoknál be lehet állítva, hogy hozzáférése legyen a Discord profilotokhoz. Ezt a Discord beállításai között itt tudjátok kikapcsolni:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img