Rekord méretű inflációt hozhat a nyuszi

spot_img

A jegybank múlt heti kommentárjait követően a bitcoin meggyengülve fut neki a húsvétot felvezető 4 napos rövid hétnek, ami a közelgő ünnepek ellenére is mozgalmas lehet.

Holnap, vagyis kedd délután, magyar idő szerint 14:30-kor hozzák nyilvánosságra az Egyesült Államokban mért márciusi inflációs adatokat. Az elmúlt hónapok során egyre csak romló mutatóban most fognak először megmutatkozni az ukrán háború hatásai, amik várhatóan tovább rontanak a 40 éves negatív rekordot döntögető értéken.

A februári adatok még 7.9 százalékos éves szintű pénzromlásról szóltak, ami várakozások szerint most 8.4 százalékra ugorhat.

A megjelenés időpontjában várhatóan a hagyományos és kripto piacokon is nagyobb kilengésekre lehet számítani. A bitcoin a tavaly beállított 69 000 dolláros csúcsa óta, a fentebb jelölt módokon reagált a havonta érkező bejelentésekre.

Az éjszakai órákban váltak ismerté egy másik nagyhatalom, Kína aktuális statisztikái. Itt 8.3%-os inflációról adtak hírt, ami magasabb volt a várt, 7.9%-os eredménynél. Alighanem ennek volt köszönhető, hogy az ázsiai piacok 2%-ot meghaladó gyengüléssel indították a kereskedési hetet. A bitcoin árfolyama ugyanezen idő alatt 43 700 dollárról 41 700 dollárig esett vissza.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img