Tovább folytatódik az UST elleni támadás

spot_img

Tegnap olvashattatok arról, hogy az UST stabil coin ellen intézett hétvégi támadás a bitcoin árfolyamát is megingatta.

Habár úgy tűnt, hogy hétfő reggelre a helyzet stabilizálódott, a bedöntést célzó kísérlet néhány órával később tovább folytatódott. Emiatt újabb beavatkozásra volt szükség a stabil coin mögött álló szervezetektől, aminek során már hozzányúltak az UST értékét (részben) garantáló 1.5 milliárd dollár értékű bitcoin letéthez is.

Ezt beszámolók szerint egyelőre még nem adták el, hanem kölcsönök formájában kihelyezve próbálják felhasználni a stabil coin piaci egyensúlyának visszaállítására. Azonban már maga a tény, hogy hozzányúltak ehhez a készlethez, az általános bizonytalanság erősödéséhez vezetett.

Az UST mögött álló szervezet volt az elmúlt hónapok legnagyobb BTC felvásárlója. Coinjaik tekintélyes részét március közepe és április első napjai között szerezték be, ami alatt a bitcoin árfolyama 37 000-ről 48 000 dollárig emelkedett. Ha a csoport hirtelen kényszerű eladóvá válna, az jelentős nyomás alá helyezhetné a bitcoint.

A hagyományos piacok gyengélkedése mellett ez is hozzájárult ahhoz, hogy a bitcoin árfolyama tegnap reggel óta további 10%-ot gyengült és ma hajnalban már 30 000 dollár alá is benézett.

Maga az UST szintén gyengélkedik. A mentőakció ellenére, az elvileg 1 dollár értéket tartó coin árfolyama közel 60 centig zuhant vissza, ahonnan a 70-es régióig korrigált.

Kérdés, hogy az UST-t megmenteni kívánó csapat, vagy az azt támadó ismeretlen szervezet bírja-e tovább tőkével.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img