Robert F. Kennedy Jr.: ha meg akarjuk menteni a demokráciánkat, decentralizálnunk kell azt

spot_img

Donald Trump szombat esti Bitcoin 2024 Konferencia beszéde mellett, a rendezvényen felszólalt Cynthia Lummis amerikai szenátor és Robert F. Kennedy Jr. független elnökjelölt is. Mind a három előadó beszédének központi témája a bitcoin volt és annak lehetséges felhasználási esetei az amerikai kormány részére.

Trump gondolatmeneteit a bitcoinról az alábbi cikkben osztottuk meg közvetlenül a beszéd után, azonban érdemes elgondolkodni Cynthia Lummis és Robert F. Kennedy szavain is, hogy mi lenne a bitcoin szerepe az amerikai kormány életében egy nem is olyan távoli jövőben.

Cynthia Lummis amerikai szenátor asszony egy törvényjavaslat benyújtását jelentette be a rendezvényen, ami ezen a héten fog bekövetkezni. A törvényjavaslat kötelezné az amerikai jegybankot arra, hogy 5 éven belül vásároljon és tegyen stratégiai tartalékká 1 millió darab bitcoint (jelenlegi árfolyamon körülbelül 67 milliárd dollárt jelentene). 

A kriptobarát politikus szerint a bitcoin tartalék megerősítené a dollár globális tartalékvaluta szerepét és amerika továbbra is a pénzügyi innováció vezető hatalma maradna. Beszédében kitért arra is, hogy, ha az USA bitcoinba diverzifikálna, egy biztonságosabb jövőt hozna létre a következő generációk számára.

Robert F. Kennedy Jr. független elnökjelölt is ígéretet tett arra, hogy aláír egy végrehajtási rendeletet, amely arra utasítaná az Egyesült Államok kincstárát, hogy naponta 550 bitcoint vásároljon, addig, amíg a bitcoin tartalék legalább el nem éri a 4 millió darab BTC-t. A független elnökjelölt célja, hogy az USA BTC tartaléka elérje az aranykészlet arányát, amely jelenleg a globális aranytartalék 19%-a. 

Kennedy már egy korábbi interjúban is kitért a Bitcoin 2024 rendezvényen megosztott gondolataira. Akkor a bitcointbecsületes valutának” nevezte, ami a proof-of-work és a decentralizáción alapszik, majd hozzátette: “Ha meg akarjuk menteni a demokráciánkat, decentralizálnunk kell azt”. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.  

Donald Trump: ha megválasztanak, stratégiai tartalékká nyilvánítom a bitcoint

/cryptopotato, bitcoin 2024/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img