Lehet, hogy eladják az amerikai bitcoin készletet, mielőtt Trump stratégiai tartalékká nyilváníthatná

spot_img

Egy amerikai kormányzathoz köthetö kripto tárca, mely a Silk Road online feketepiac lekapcsolása során lefoglalt bitcoint tartalmazza, tegnap este 29 800 BTC-t utalt át egy másik címre. A több mint 2 milliárd dolláros utalást követően a bitcoin árfolyama néhány perc alatt 1%-kal zuhant, és azóta is ezen a szinten, 66 500 dollár környékén tartózkodik.

Az Arkham Intelligence adatai szerint az amerikai kormány bitcoin címe még további 12 milliárd dollár értékű, 183 440 BTC-t tartalmaz.

A kriptopiac éppen csak kilábalóban volt egy kormányzati dömpingből, miután a német hatóságok június és július közepe között közel közel 50 000 BTC-t adtak el, közel 3 milliárd dollár értékben,  ami a Bitcoin árfolyamát 68 000 dollárról 54 000 dollárig nyomta le.

Az amerikai kormányzat tranzakciója a hétvégén elhangzó ígéretek kapcsán most különösen nagy figyelmet kap, hiszen a novemberi választásokon induló Donald Trump megfogadta, hogy ha nyer, a kormányzat tulajdonában lévő bitcoin mennyiséget stratégiai tartalékká nyilvánítja. Ennek megfelelően be is indultak a találgatások, hogy a hatalmon lévő demokrata párt vajon novemberig eladja-e ezt a bitcoin vagyont, hogy keresztbe tehessen Trumpnak és ezzel megakadályozza őt a kriptovalutákat támogató szavazók megszerzésében.

Az utalás pontos okai egyelőre tisztázatlanok, így az is lehet, hogy csak valamilyen belső átcsoportosításról volt szó, vagy akár az is, hogy egy OTC (tőzsdei piacokon kívüli) eladás történt és a vevő a színfalak mögött fizetett a bitcoinért, amit ezután átutaltak neki.

Az biztos, hogy Trump ígéretei miatt most fokozott figyelem irányul az amerikai bitcoin tartalékra és a készlet mozgatása a választásokig még hátralévő ~100 nap során további bizonytalanságot kelthet a piacokban.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img