Trump több millió dollárnyi ETH-et tart

spot_img

Az Arkham Intelligence adatai szerint Trump tárcáiban jelenleg összesen 3,6 millió dollár értékű Ether található.

Az Egyesült Államok volt elnöke, Donald Trump több millió dollárnyi Ether-t (ETH) tart, és jelentős bevételei származnak nem-felcserélhető tokenek (NFT) licencelési díjaiból – derül ki a legfrissebb választások előtt kötelezően közzéteendő vagyonnyilatkozataiból.

Trump a Bitcoinban látja az államadósság probléma megoldását

Jelentős Ether befektetések

A nyilvános nyilatkozatok szerint Trump ETH tartalékai 1 millió és 5 millió dollár közé tehetők. Az Arkham Intelligence adatai szerint tárcájában jelenleg 3,6 millió dollár értékű Ether található.

Jövedelmező NFT licencszerződések

Trump nem csak kriptovalutákban tart nagyobb összegeket, hanem az NFT-kből származó bevételei is jelentősek. A nyilatkozatok szerint 7,15 millió dollárt keresett egy NFT licencszerződés révén, amelyet egy NFT INT nevű céggel kötött. Felesége, Melania szintén jelentős bevételre tett szert az NFT-k értékesítéséből, összesen 330,609 dollár értékben.

Az OpenSea platform adatai szerint a Trump Digital Trading Cards nevű NFT kollekció debütálása óta több mint 15,808 ETH kereskedési volument generált. Az egykori elnök júliusban bejelentette, hogy újabb NFT kollekciót tervez piacra dobni.

Trump és a kriptovaluták kapcsolata

Trump korábban nyilvánosan támogatta a kriptovalutákat, és az idei Bitcoin Konferencián is felszólalt ezek mellett. Azonban a CoinDesk hasábjain aggodalmat keltett, hogy a volt elnök nem említette a témát sem egy Elon Musk-kal folytatott X interjú során, sem pedig egy nemrégiben tartott sajtótájékoztatón, ahol kampányával kapcsolatos egyéb témákat taglalt.

Elon Musk, Trump és a kripto-kampány

Nemrégiben a Trump Organization, amely Donald Trump üzleti vállalkozásainak holdingcége, bejelentette, hogy egy kriptovaluta kezdeményezést tervez bevezetni, számolt be a CoinDesk. Ez a lépés újabb jele annak, hogy Trump továbbra is aktívan érdeklődik a digitális eszközök iránt, és igyekszik kihasználni az ebben rejlő üzleti lehetőségeket.

/CoinDesk/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img