World Liberty Financial: jövő héten indul Donald Trump kriptós pénzügyi szolgáltatása

spot_img

Donald Trump magyar idő szerint kedd hajnalban jelentheti be decentralizált pénzügyi platformjának, a World Liberty Financialnak az indulását. Az amerikai elnökjelölt erről egy közösségi médiás bejegyzésben tájékoztatta követőit.

“Ideje magunk mögött hagyni a lassú és idejétmúlt bankokat.” – mondta Trump, akinek nem ez az első kriptós vállalkozása, hiszen az elmúlt két évben már több alkalommal is NFT-k kibocsátásával gyűjtött pénzt a kampányára.

A projektről egyelőre nem sokat lehet tudni. Profilját tekintve egy hitelfelvételeket és kriptopénzek letétbe helyezéséért cserébe kamatokat kínáló szolgáltatásokat, valamint digitális ingatlanokkal kapcsolatos funkciókat kínálhat, elsősorban az amerikai dollár értékét lekövető stabilcoinokat, illetve a platform saját WLFI coinját támogatva.

Egy neten keringő whitepaper szerint a WLFI indulásakor a coinok 70%-át az alapítók és a belső kör tagjai kaphatják meg, míg a fennmaradó 30%-ot 540 millió dollárért szeretnék értékesíteni a befektetőknek.

A platform mögött a Trump család tagjai és tanácsadói sejlenek fel, köztük Barron Trump, aki Trump 18 éves “DeFi látnoknak” (DeFi Visionary) nevezett fia, illetve Zachary Folkman és Chase Herro, akik érintettek voltak egy másik DeFi oldal, a Dough Finance működésében, ahonnan egy flash loan támadás során közel 2 millió dollárt loptak el.

A World Liberty Financial az Ethereumon fog futni, a háttérben viszont az AAVE szolgáltatásain keresztül biztosíthat kölcsönfelvételi és kamatozó szolgáltatásokat.

Egyelőre tehát sok a kérdőjel a WLFI-vel kapcsolatban és a neten keringő eddigi információk sem túl bíztatóak, a közelgő elnökválasztás miatt ugyanakkor valószínűleg sokan fogják figyelemmel kísérni az induló coin sorsát.

Ugyancsak Donald Trumphoz köthető hír, hogy valószínűleg nem fog kiállni egy második vitára Kamala Harrissel szemben, amiről szintén néhány órája tett bejelentést. Bár a magát kripto barátként pozícionáló Trump a legtöbb közvéleménykutatás szerint alulmaradt a világszerte nagy érdeklődéssel figyelt első nyilvános vitájuk során, saját bejegyzésében már arról ír, hogy egyértelműen ő nyerte meg az összecsapást, ezért nem látja értelmét egy újabb találkozónak.

Bybit Card: 20 dolláros airdrop + 15 euró elkölthető bónusz a kártyára az új regisztrálóknak

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img