A BlackRock igazgatója szerint annyira azért mégsem érdeklődnek a kriptopénzek iránt

spot_img

A BlackRock Inc. a világ legnagyobb alapkezelője, mely 2017-ben mintegy 6.3 billió dollárnyi befektetésért felelt. Tegnap a világ vezető híroldalain jelent meg az a hír, hogy a társaság hosszútávú befektetés céljából kezdett el vizsgálni egyes kriptopénzeket, és sokan alapvetően ennek tulajdonították a piac elmúlt 24 órában mutatott pozitív hangulatát.

A BlackRock igazgatója, Larry Fink egy tegnap adott interjúban azonban már jóval visszafogottabban nyilatkozott:

– Nem tudok róla, hogy akár egyetlen ügyfelünk is pénzt akarna fektetni ebbe.

– Ténlyeg?

– Igen.

– De, ez megváltozhat. Nem kellene felkészülniük erre?

– Jelenleg még nem.

– Ez érdekes. A Goldman Sachs például most hozza létre a saját kereskedő platformját.

– Én nem vagyok érdekelt a kereskedésben és igen, vannak olyan elemei, ami miatt ez vonzó lehet a kereskedők számára, de én még nem hallottam arról , hogy az ügyfeleink kriptopénzt szerettek volna vásárolni. Ha az egész szabályozott lesz és kétoldalúan nyitott, tehát ha már ismerni fogjuk azt is, hogy a kriptopénzek mögött pontosan kik állnak, akkor valószínűleg mi is meg fogjuk fontolni ezt, mint egy lehetséges befektetési alternatívát.

A blokklánccal, mint technológiával kapcsolatban még megjegyezte, hogy nagyon izgalmasnak találja és hogy azt felhasználhatják majd az Aladdin rendszerben is, ami azért nagy szó, mert az Aladdin a BlackRock kockázatkezelő részlege, ami a világ pénzügyi eszközeinek 7%-át tartja ellenőrzése alatt.

Az mindenesetre érdekes, hogy a hírek kiszivárgása után néhány órával, a BlackRock igazgatója személyesen jelent meg a világ egyik vezető hírügynökségének szerkesztőségében azzal, hogy őket annyira nem is érdekli ez az egész.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img