A Coinbase felveheti az értékpapír besorolású tokeneket is

spot_img

A tegnapi BlackRock-os hír mellett egy másik bejelentés is hozzájárult, hogy a BTC ismét a 6800-as szintet kezdte el ostromolni. Bár csak alig néhány nappal ezelőtt tudtuk meg, hogy a Coinbase 5 új kriptopénz felvételének a lehetőségét vizsgálja, most ismét egy fontos hírrel jelentkeztek.

A cég zöld utat kapott az amerikai hatóságoktól (SEC, FINRA), hogy a jövőben értékpapír besorolású (securities) kriptopénzeket is szabadon forgalmazhasson. Mivel az USA-ban az értékpapír forgalmazás szigorú feltételekhez kötött, ennek eléréséhez a Coinbase három céget (Keystone Capital Corp, Venovate Marketplace Inc, Digital Wealth LLC) vásárolt meg, amiken keresztül megszerzett minden szükséges engedélyt és biztosította, hogy a hatóságok is betekintést nyerjenek a cég ügyeibe.

Mivel a SEC korábban már utalt arra, hogy a legtöbb kriptopénz szerintük az értékpapír kategóriába fog esni, azok a platformok, amelyek rendelkezni fognak az ezek kereskedését lehetővé tevő engedélyekkel, hatalmas előnyre tehetnek majd szert, a Coinbase pedig mostmár rendelkezik minden szükséges papírral ahhoz, hogy brókerként és pénzügyi tanácsadóként is működhessen és a hagyományos tőzsdék mellett egy alternatív lehetőséget biztosítson a befektetők számára.

Mellettük a Goldman Sachs féle Circle is hasonló terveket szövöget, de ugyanezen hatósági engedélyek mellett egy banki szolgáltatások nyújtására vonatkozó kérelem beadását is tervezik, amivel a legmagasabb szintű pénzügyi szolgáltatásokat kínálhatnák kriptós ügyfeleik részére.

A Coinbase által megszerzett engedély pikantériája, hogy az egyik legnagyobb kriptopénzt, a Ripple-t korábban állítólag éppen azért nem akarták felvenni kínálatukba, mert attól tartottak, hogy a hatóságok azt értékpapírnak nyílvánítják és az akkor még engedélyekkel nem rendelkező Coinbase-t is megbüntethették volna a törvények megszegéséért. Azóta a Ripple-nél mindent elkövetnek hogy bebizonyítsák, ők bizony nem esnek ebbe a kategóriába. Pedig mostmár ez sem lehetne akadálya a Coinbase-es felvételüknek.

A Gemini és a Coinbase is nemet mondott a Ripple-re

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img