Top kriptopénzek 2016-ban és most – megdöbbentő számok

spot_img

Utazzunk időt ma egy kicsit. Menjünk vissza pontosan két évet, és nézzük meg, hogy mi történt ennyi idő alatt az akkori vezető kriptopénzekkel.

A Bitcoin vezette természetesen két évvel ezelőtt is a tabellákat, akkoriban éppen 9 és fél milliárd dolláros kapitalizációval. Ez napjainkban az ötödik helyre lenne jó. Az árfolyama 24 hónapja 602 dolláron állt, azaz 980%-ot teljesített azóta.

Ethereum weboldal 2014 januárjában

A második nagy kriptoláz elindítója, ICO-k és okosszerződések motorja, az Ethereum két évvel ezelőtt mindössze 13 dollárért volt beszerezhető, és 1,1 milliárd dolláros kapitalizációja volt. Ez napjainkban, a rettenetes válságban 22 milliárd. Az értéknövekedés 1550%.

Az XRP is itt volt már közöttünk ’16-ban, bár az ismerettségi körömben nem sokaknak mozgatta meg a fantáziáját. Ez drága tévedés volt, ugyanis két éve 0,007 dollárért vesztegették a Ripple kriptopénzét, azaz aki két éve befektetett, és eddig kitartott, 6880%-os profitot érhetett el. Félelmetes, hogy ezek a számok valósak.

Két évvel ezelőtt a Litecoin lett volna a soros, ő azóta lejjebb ereszkedett a tabellán, de ez nem jelent valódi hanyatlást, 180 millió dollárról 3,3 milliárd dollárra hízlalta kapitalizációját, az árfolyama pedig így 1425%-ot emelkedett.

Legrosszabbul a régi vezető érmék közül a Monero teljesített, ha csak ezt az időszakát tekintjük: 2016 szeptembere óta 1000%-os pluszban lehetnek az erőskezű hodlerek. Az akkori 130 millió dolláros kapitalizáció napjainkban közel két milliárd.

Monero honlap, 2015 február

Ezek fényében érdemes volna talán a gondolkozásunkat kicsit nagyobb perspektívára átállítani, és nem a havi 10.000%-ok hiánya miatt panaszkodni. Talán nem volt még a modern civilizáció történetében olyan gazdasági eszköz, ami ilyen busás profitokat képes termelni. Szerencsések vagyunk, hogy most élhetünk, és hogy felfedeztük ezt a lehetőséget, még a tömegek előtt. Ilyen lehetőség nem minden nemzedéknek adatik meg.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img