Úton a bitcoinbányászok önköltsége felé?

spot_img

Két hete olvashattatok Fiblib elemzéséről, melyben a bitcoin mostani esésének lehetséges mélypontját a bányászok önköltsége miatt 6300 dollár környékére lőtte be. A trader hírlevelében kedden osztotta meg követőivel analízisének frissített változatát.

Bár szerinte valamiféle erőre utalt, hogy a 8000 dolláros szintet már többször is sikerült megvédeni, a 100 hetes mozgóátlag (kék színnel) erőteljes lefelé görbülését rossz előjelnek tartotta. Ma már tudjuk, hogy aggodalma igaznak bizonyult.

Fib szerint az elmúlt hetekben főleg azok válhattak meg a bitcoinjaiktól, akik a nyár eleji, 3000 dollárról 14 000 dollárra való növekedés vége felé szálhattak be, de az éles korrekció kapitulálásra kényszerítette őket.

Középtávon az egyetlen igazán pozitív jelnek a stabil coinok folyamatosan növekvő mennyiségét tartja, amiből arra következtet, hogy jelentős tőke várhat a partvonalon a beszállásra. Kedden 40% esélyt adott annak, hogy tovább fogunk zuhanni és 35%-ot arra, hogy a 8000-es szint volt a korrekció alja. A pénzét is ennek megfelelően fektette be / tartotta készenlétben.

Fiblib idézte a szibériai Bitcoin bányász Amir Ness-t is, aki nemrégiben a Cointelegraphnak adott interjújában nyilatkozta azt, hogy 6500 dolláros BTC árfolyam alatt már veszteséges lenne a vállalkozásának üzemeltetése, még annak ellenére is, hogy a világnak azon a felén rendkívül olcsón lehet elektromos áramhoz jutni (0.055c / kWh).

Amir Ness bányája: Irkusk, Szibéria 

Összességében Fiblib úgy véli, hogy az év végig húzódhat el a mostani akkumulációs időszak. A nagyhalak a következő hónapokban tölthetik meg a zsákjaikat és a jövő év elején engedhetik majd szabadon a gyeplőt. Addig vagy a 6.5k – 8k, vagy a 8k – 9.5k régiókban történő ingázásra számít.

Bitcoin: 12 month forecast by filbfilb on TradingView.com

A trader még júliusban tette közzé az eredeti 12 hónapos előrejelzését. A lejátszás gombra klikkelve nézhetitek meg, hogy a közzététel óta hogyan mozgott a BTC árfolyama.

Ha bitcoint szeretnél vásárolni, keddig még részt vehetsz a CoinCash szülinapi akciójában.

Peter Brandt: egy tapasztalt trader szerint erre számíthatunk középtávon

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img