A Tencent szerint a Libra veszélyeztetné a WeChat Pay és AliPay pozícióját

spot_img

Néhány órája közöltünk összefoglalót Mark Zuckerberg kongresszusi meghallgatásáról, melynek apropója a Librával kapcsolatos kérdések közvetlen megválaszolása lett volna. Érvelésében a Facebook vezérigazgatója kifejtette, hogy amerika kezd lemaradni más hatalmaktól a digitális fizetési szolgáltatások elterjedésével és a blokklánc technológia alkalmazásával kapcsolatban, hiszen például Kína fényévekkel jár e tekintetben az USA előtt.

A héten jelent meg a 400 milliárd dollár piaci kapitalizációjú kínai internetes óriás, a Tencent jóvoltából egy elemzés, amely azt taglalja, hogy a Libra, amennyiben sikerül elindulnia, komoly vetélytársa lehet a világ összes meglévő fizetési szolgáltatójának, köztük WeChat mindenes alkalmazás, és az Alibaba fizetési megoldásainak is. Kínában persze nem, ott az egymilliárd WeChat felhasználó a blokkolás miatt akkor sem fog a Librához, vagy más, nyugati megoldáshoz hozzáférni, ha akarna. De nem is nagyon akar, hiszen ezt használja mindenki és gyönyörűen működik.

Kína és a WeChat Pay – Problémás lesz a kriptopénzek világuralma

A Tencent és az AliPay azonban már egész Ázsiában, sőt Afrikában is, terjeszkedik az alkalmazásaival, mely terjeszkedést a Libra berobbanása nagyban megnehezítene. Ahogy a WeChat egymilliárd felhasználója számára egyértelmű az integrált fizetési szolgáltatás használata, úgy lesz a személyes adatok védelme iránt kevésbé fogékony usereknek kézenfekvő a Libra használata. Főleg akkor, ha esetleg a saját országukban nehézkesen férnek hozzá banki szolgáltatásokhoz.

A Libra előnye ezeken a piacokon nemcsak a szolgáltatás elérhetősége, hanem az általa kínált valutakosár stabilitása is lehet a helyi valutákhoz képest. Kérdés, hogy lesz-e belőle valami. Szerintem valami lesz, mert a kirakat mögött mostanra valószínűleg az USA is rájött, hogy lépniük kell. Kérdés, hogy mennyire herélik ki az eredeti értékajánlatot, hogy az a törvényhozók számára is megfelelő legyen.

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img