Japán FUD vs. Binance

spot_img

Többször írtunk már az oldalon a mainstream és kriptós média szerepéről az utóbbi hónapok pánikkeltésében. A tegnapi napon azonban úgy érzem szintet léptünk. A Japánból kikerült hírt villámgyorsan cáfolta az érintett kriptotőzsde vezérigazgatója a közösségi médiában. Nézzük a témát és jelentőségét kávé mellé, röviden.

A borítóképet az egyik direkt kriptopénz hírekre szakosodott oldalról vettem, hogy lássátok a probléma mélységét. Atomrobbanás? Breaking News egy eltúlzott vagy egyesen kamu hírre? Könyörgöm…

Legújabb Binance FUD

Az utóbbi hetekben már vagy a negyedik. A tegnapi napon a Nikkei japán hírportál lehozta, hogy a japán hatóságok figyelmeztetést adnak ki a Binance kriptotőzsde felé és következhet a portál tiltása az országban. Nagyjából az összes kriptós portál azonnal lehozta a hírt, köztük néhány a fentihez hasonló borítóképpel tálalva a végső pusztulást elindító hírt.

0323 japán fud binance cz 2
Ez aztán a pánikkeltő megfogalmazás.

A piac annak rendje és módja szerint reagált is, bár azért meg kell jegyezni, hogy egy rendes FUD-ra legalább 1000$ esést illik produkálni, ez meg 500 is nehezen volt. Az egy másik kérdés, hogy az árfolyam kis pihenő után újra lefelé megy.

0323 japán fud binance cz 3
BTC 4 órás grafikon (forrás: tradingview). Kattints a nagyobb méretért!

Az, hogy viszonylag kicsi volt a pánik, a Binance vezér mostanra összeszedett profizmusát és a közösség FUD-dal szembeni kiégését mutatja:

A vezér és a közösség reakciója

A közösség lassan ott tart, hogy az utóbbi hónapok pánikzuhatagában lassan kiég a pararelénk és nem tudunk hajtépve azon izgulni, hogy vajon az újabb hír most már tényleg a bitcoin halálát jelenti-e. Sőt, odáig megyek, hogy kezd az olvasóknak elege lenni a pánikkeltő és automatikusan átvett cikkekből, mert nem adnak számukra semmilyen értéket.

CZ, a Binance vezérizgatója gyorsan és megfelelő módon reagált a Nikkei hírére:

A tweet alatt megjegyezte egy hozzászóló, hogy a social média egy nagy hátránya, hogy a hálózati hatás miatt sokkal könnyebb a pánikkeltés. Erre CZ annyit válaszolt: A nagy előnye viszont, hogy most már nekünk [a másik félnek] is van hangunk. Ez egy nagy pozitívum, ami fontosabb, mint a negatívumok.

Az ügy elülte után néhány órával egyébként a Binance mégis kapott egy levelet a japán hatóságoktól, a jogászok dolgoznak, a japán userek pénze biztonságban van. Ha valami miatt tiltaná Japán a tőzsde használatát, az valóban kellemetlen lenne, hiszen ők bonyolítják jelenleg a legnagyob napi forgalmat az összes kriptotőzsde közül, Japán pedig egy nagyon fontos piac.

Ha Binance-szal, tőzsdékkel vagy Kínával kapcsolatos híreket hall az ember, érdemes CZ twitterére ránézni, az ember tényleg profi és felelős módon használja a csatornát.

A Binance egyébként jelenleg a legmegbízhatóbb kriptotőzsde, melyet mi is jó szívvel ajánlunk. Ide kattintva tudsz regisztrálni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img