A legtúlzóbb árfolyamjóslatok a Bitcoin történetében

spot_img

Vitalik Buterin, az Ethereum feje a minap egy tweetben osztott meg két érdekes és túlzó árfolyamjóslatot. A két árfolyamjóslat egy medvés és egy bikás jóslat, két jól ismert arctól. Szerinte ez a kettő a valaha leírt legrosszabb kriptopiaci jóslat. Lássuk.

John McAfee 2017

A kiberbiztonsági szakember, egykori kriptós influencer és az USA által körözött személy még 2017-ben, a bitcoin parabolikus emelkedésének közepette tette az alábbi kijelentést:

„Régebben azt jósoltam, hogy 2020 év végére 500,000 dollárt fog érni a bitcoin, ezt pedig egy olyan modellel számoltam ki, ami most, 2017-ben 5000 dollárra tette az árfolyamot. Mivel az árfolyam sokkal jobban teljesített, kimondhatom, hogy 2020 év végére 1 millió dollár lesz a Bitcoin. Még mindig tartom, hogy megeszem a farkam, ha ez nem jön be.”

Januárban aztán McAfee kénytelen volt hátralépni és visszavonta az 1 millió dolláros jóslatát idén januárban. Hozzátette, hogy csak azért csinálta, hogy új emberek vonzzon be. Utána pedig azt is elmondta, hogy a Bitcoin mégsem a kripto jövője és igazából „nem ér semmit”.

Manuel Roubini 2018

A bikás predikció után a medvés jóslat már a kritpós közösségen kívülről érkezett, egy elismert közgazdásztól. Manuel Roubuni 2018 év elején végignézte, hogy összeomlik az árfolyam, majd nem félt túlzóan medvés kijelentéseket tenni.

„Ahogy várható volt, a Bitcoin már 6000 dollár alatt van. Hamarosan érinti az 5000 dollárt is. A kriptós csalások kongresszusi meghallgatásáig pedig csak napok vannak hátra. A HOLD őrültek addig tartják majd a bitcoinjaikat, amíg az nem lesz NULLA, amíg a csalók és a bálnák rájuk dumpolják, majd eltűnnek.”

Roubini azóta is rendszeresen kritikával illeti a Bitcoint és a blokklánc technológiát. Tavaly például egy vitára is kiállt Arthur Hayes-szel, a BitMEX vezérigazgatójóval. Magáról a vitáról az alábbi cikkben olvashatsz bővebben:

BitMEX CEO v Roubini – a verbális boxmeccs összefoglalója

Jól látható, hogy egyik túlzó árfolyamjóslat sem jött be. A Bitcoin nem lett 1 millió dollár és a nullát is messze elkerülte. A piacok köszönik szépen jól vannak, tovább élnek, a kereskedők, befektetők és spekulánsok nagy örömére.

Ha te is szeretnéd mélyebben megismerni a piacokat és belejönni a kereskedésbe, nézz rá a Kereskedési Tippek szolgáltatásunkra, ahol több tapasztalt kereskedő segít abban, hogy nyerő trader legyél.

Te egyetértesz Buterinnel? Melyik túlzó árfolyamjóslat maradt számodra emlékezetes? Tudsz olyan jóslatról, ami nagyon túlzónak tűnt aztán mégis bejött? Írd meg a Kripto Akadémia olvasóinak kommentben!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img