A Bitstamp megkezdi a tőzsdén kívüli tárcák ügyfélazonosítását

spot_img

Habár egyelőre csak a Hollandiában élők számára, de a nagy tőzsdék közül elsőként a Bitstamp teszi kötelezővé, hogy ügyfelei csak egy azonosító eljárással előzetesen beregisztrált tárca címre utalhassák ki az itt tárolt kriptopénzeiket.

A Bitstamp tájékoztató levele szerint a holland törvények kötelezik őket arra, hogy információkat gyűjtsenek a felhasználóik által használt wallet címekről, legyen szó akár privát, akár más tőzsdéken vezetett tárcákról.

Az érintettek a hétvége óta már nem is indíthatnak kiutalást az oldalról, csak ha egy arcképes fotó feltöltésével engedélyeztetik és fehér listára teszik a használni kívánt tárcák címeit.

Bár valószínűleg már nem sokáig, de az anonimitást kedvelők ma még több olyan tőzsdére közül is választhatnak, amelyek nem teszik kötelezővé az ügyfélazonosító eljárás lebonyolítását. Ezek közé tartozik például a legnagyobb forgalmat bonyolító Binance és a feltörekvő FTX is, igaz ez utóbbi már csak 1000 dollár kiutalásáig biztosítja számunkra ezt a lehetőséget. A Binance esetében 20 + 20%-os, az FTX-nél pedig 5%-os jutalékvisszatérítésre lehet jogosult, aki az alábbi linkeken keresztül regisztrál az oldalakra: Binance, FTX.

Bitstamp ismertető

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img