Tether( USDT ) $1.00

Piaci részesedés $83,350,503,871
Napi forgalom $7,749,516,498
Forgalomban lévő mennyiség 83,301,440,512
Árfolyam

Árfolyam

A Tether egy dollárt helyettesítő kriptovaluta. A legtöbb esetben USDT-ként fogsz találkozni vele.

A Tether legfontosabb funkciója, hogy tudjuk a kriptovaluta-tőzsdéken is dollárban tartani (vagy legalábbis egy annak az árfolyamához kötött termékben) a pénzünket.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha beutaljuk a hagyományos fiat-valutánkat, például dollárt a bankszámlánkról a bitcoin tőzsde által megadott bankszámlára, akkor a bitcoin tőzsde azt USDT-re váltja át, és a továbbiakban a bitcoin tőzsdén nekünk nem igazi dollárunk lesz, hanem USDT, ami természetesen átváltható volna hagyományos dollárra, de a legtöbb esetben csak értékmegőrzőként szolgál a kereskedők számára.

A Tether kibocsátását egy magánvállalat végzi, amelyik létrehozta a Tether virtuális valutát. A szolgáltató honlapját a tether.to címen találjuk. A tether.to mögött levő cég azt vállalja, hogy a létrehozott Tetherek mögött valós dollár fedezet fog állni minden esetben. Ez tehát azt jelenti elméletben, hogy ha egy ügyfél beutal a tether.to vállalkozás számlájára egy hagyományos dollárt, akkor ugyanannyi Tether kerül kibocsátásra. Tehát az USDT és hagyományos USD árfolyam mindig egy az egyhez. Ez a gyakorlatban is így van, 0,99 és 1,01 között szokot mocorogni az árfolyam, de sose komolyabban.

A Tether kriptó blokklánca már évek óta működik, de piaci kapitalizációja csak 2017-ben kezdett jelentősen megnövekedni.Jelenleg már két milliárd dollár fölötti a kapitalizációja, és így kétmillárd fölötti USDT is van forgalomban.

Sok pletyka terjeng arról, hogy a Tether mögött a Bitfinex áll, és valójában az egész egy jól felépített csalás, eleddig nem bizonyosodott be az, hogy ez így lenne.

Idén márciusban indult el riválisa, a TUSD. (Trust Token)

Linkek