NEX ICO információk és menetrend

spot_img

Vasárnap az előre meghirdetett időpontban közzétették a NEX decentralizált tőzsde és fizetési megoldás ICO-jának részleteit és menetrendjét. A bejegyzésben röviden átnézzük a következő időszak egyik legjobban várt ICO-jának tudnivalóit.

Mi az a NEX?

A NEX (Neon Exchange) egy decentralizált kriptotőzsde és fizetési szolgáltatás lesz, mellyel a kezdetekkor NEO és GAS mellett a platform saját kriptóját, a NEX-et lehet majd használni. A NEO ökoszisztéma egyik sarokköve a tőzsde, mivel így biztonságosan, „házon belül” lehet NEP-5 tokeneket egymásra cserélni úgy, hogy közben a stakelés nem akadozik. A távolabbi tervek között szerepel a BTC-ből és közvetlenül fiatból történő váltás is.

A problémákról, melyet a tőzsdével megoldani terveznek, a korábbi NEX bejegyzésben olvashatsz.

ICO tudnivalók

0226-nex-tokensale-ico

Rögtön két, számomra szokatlan dolog fogadott a hivatalos információs oldalon: Még minden előtt felhívják a figyelmet arra, hogy csak a NEX Extensionnel vagy a Neon Wallet ICO-funkciójával lehet majd részt venni a vásárlásban, ezen kívül minden más kamu, és ők soha nem fogják senkitől kérni, hogy bármilyen címre küldjön kriptót.

A második pedig, hogy sorsolással (Token Sale Lottery) fogják eldönteni, egyáltalán kik azok, akik részt vehetnek az ICO-ban. Nézzük a dátumokat és a hozzájuk kapcsolódó tudnivalókat:

  • Regisztrációs időszak március 12. és 30. között: Ekkor csupán egy e-mail címmel és kevés útlevéladattal fogunk tudni bekerülni a kalapba, ahonnan remélhetőleg majd a további 24.999 szerencséssel együtt kisorsolnak minket.
  • Adatfeltöltési időszak március 31. és április 7. között: a KYC (Know Your Customer – Ismerd az ügyfeled) szabályoknak megfelelő információkat és dokumentumokat töltünk fel, ha sikeresen bekerültünk.
  • Második kör április 8. és 14. között: újabb sorsolás az előző héten be nem töltött helyekre.
  • Áprilisban 14. után valamikor: Token sale első kör, egy napon keresztül fejenként maximum 1000$ értékben
  • Ha az első körben nem kelt el a rendelkezésre álló 25 millió NEX token, a második körben maximum két napon keresztül lesz lehetősége a korábban kisorsoltaknak, már fejenként maximum 9000$ értékben, további tokeneket bezsákolni.

Növekedési potenciál

0226 nex tokensale ico 2

Jóslatokba nem nagyon akarok bocsátkozni, de a matek kiadja, hogy a rendelkezésre álló mennyiség (majdani circulating supply) és az egydolláros darabonkénti ár 25 millió dolláros market capet ad ki, ami egy ilyen horderejű projekt esetében nagyon-nagyon kevés. Ezzel épp, hogy beférne a Coinmarketcap Top 300-ba!

A kriptopiac 2018. február végi számait figyelembe véve, még a kereskedhetővé válás utáni tízszeres növekedés esetén is csak a 74-75. hely környékére érkezne a NEO zászlóshajója. A problémát itt valószínűleg inkább a 25000 szerencsés közé való bekerülés fogja jelenteni, nem a megtérülés.

Március 12-e előtt bővebb elemzés készül a NEX-ről és jelentőségéről a NEO ökoszisztémára nézve.

Hogy tetszik a sorsolásos megoldás? Te fogsz jelentkezni március 12-én? Beszéljük meg a Fórumban!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img