MinerGate – bányászat két kattintással

spot_img

Mindig is hullámzó volt a hozzáállásom a bányászat témaköréhez; a hirtelen lelkesedésemet rendszerint hamar elvették a parancssoros kezelőfelületek, a poolok, userek, minerek beállítgatásai, a számtalan adat és hibalehetőség, az állandóan zúgó ventillátorok és a magas hardverköltség.

Legutóbbi próbálkozásom egy Antminer S9-es volt, ami sajnos gyári hibásan érkezett meg Kínából, és azóta is várom az ígért pótalkatrészt hozzá. Így elmondható, hogy nem túl sok sikerélményt adott eddig a témakör.

De! A tegnapi napon kaptam egy fülest azzal kapcsolatban, hogy már létezik letisztult és pofonegyszerű megoldás bányászatra. A fentebbi problémák jórészét ez a program elhárítja, hogy kevesebb dologra kelljen figyelnünk. Az adminisztráció mindössze annyi, hogy a honlapjukon regisztrálunk. Se alfelhasználókra, se aljelszavakra a minerekhez, se pool címekre nem lesz többé szükségünk.

A regisztráció után letöltöltjük és elindítjuk az alkalmazást, itt beírjuk ugyanazt az email címet, amit korábban már a honlapon regisztráltunk, és ennyi. A gépünk máris mining rig-ként üzemel!

Robotpilóta

Kiválaszthatjuk, hogy a választható kriptovaluták közül melyekkel szeretnénk foglalkozni, de ha nem nyúlunk hozzá, akkor egy automatika ügyel rá, hogy mindig az éppen legprofitábilisabb érmét fejtsük. Lényegében minden automatizált és hülyebiztos a teljes rendszerben. Egy újabb rig hozzáadása is kimerül annyiban, hogy a másik gépre is feltelepítjük a programot, a már használatban lévő e-mail címünket megadjuk, és a dashboard-unkon már látni is fogjuk, ahogyan több gép termeli nekünk egyszerre a pénzt.

Három aktív bányász

 

A terhelést is pofonegyszerűen szabályozhatjuk. CPU-nál beállíthatjuk, hogy hány magot használjon bányászatra, GPU-nál pedig a terhelés mértékét. Állítólag olyan 15%-al kevesebb a bányászteljesítményünk, mintha a parancssoros megoldást használnánk, de egyrészt szerintem ez kiváló fair trade, másrészt tele van a net trükkökkel, hogy hogyan is lehet előcsalogatni a maradék hasheket.

Konklúzió

Kifejezetten ajánlom kezdőknek, mert nagyon könnyen kitanulja így az ember, mi is az a worker, pool, hash. Továbbá azonnali sikerélményt ad, mert könnyebben működésre bírható, mint bármilyen más megoldás. Ugyanakkor egy darab otthoni géppel, mégha az egy erőmű is, nem fogunk havi párezer forintnál többet kitermelni. Professzionális bányászoknak nem merem ajánlani, mert gyanítom, hogy erőforrásigényesebb valamivel, mint egy CCminer, de az biztos, hogyha nekem lenne egy parkom, én ezt használnám. Elfogadható az a pár százalék veszteség cserébe a kényelmes, egyszerű kezelőfelületért.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img