Környezetbarát a vezetési stílusod? Kriptovalutával jutalmaz a Daimler!

spot_img

Magyarország útjain mind a mai napig láthatunk menő manókat, kövér gázzal kötelező elindulni, hajoljon a lemez, egyszer élünk. Bár én nem vezetek, de két alapvető problémát látok a jelenséggel. Először is, nem hiszem, hogy bárkit is lenyűgözne, másodszor is, nem ártana elkerülnünk a Föld pusztulását.

Szerencsére azonban egyre többen látják úgy, hogy a hétköznapokban is sokat tehetünk a katasztrófa megelőzéséért. Pontosan így gondolja a világ egyik legnagyobb autógyártója, a Daimler is. Bizony, a Mercedes, a Smart és további brandek tulajdonosa saját kriptovalutát épít, célja a felelősségteljes vezetők jutalmazása.

Az alig két hónapja indult MobiCoin azoknak jár, akik vezetési stílusukban felelősségteljesnek, környezettudatosnak bizonyulnak. Először 500, a zárt kísérletben részt vevő autós kerül jutalmazásra, feltéve persze, hogy nem érzik kötelességüknek, hogy három autó közül elsőként robbanjanak ki, amint vált a lámpa.

Az autókból származó információk eljutnak a rendszerhez, ha úgy látják jónak, egy appba (tárcába) érkeznek a coinok. Arról egyelőre nincs információ, hogy fiat-ra is válthatjuk e majd a kriptovalutát. Az viszont biztos, hogy a legkörnyezetbarátabb autósok belépőket vehetnek maguknak az új pénznemből a berlini Fashion Weekre, a Mercedes Cup-ra és egyéb rendezvényekre.

Nem ők az első nagy autógyártó, akik nyitnak a kriptovaluták felé. Nemrégiben a BMW jelentette be, hogy partneri együttműködést kötnek a VeChain-el. A Porsche szintén a közelmúltban számolt be arról, hogy egy német startuppal, a XAIN-al dolgoznak együtt az önvezető autók tőkéletesítésén a blokklánc segítségével.

Sőt, a VW egyik vezetője január óta a IOTA boardját is erősíti, ez a non-profit rendszer az Internet of Things fejlődésén dolgozik. Akár eljut hozzánk a MobiCoin, akár nem, egy kis odafigyeléssel mi is tehetünk azért, hogy a gyerekeink, unokáink még láthassanak fát, bokrot, folyót, patakot és ne kelljen elviselhetetlen hőmérsékletekkel szembesülniük.

Ha tetszett, kövess a Facebookon továbbiakért!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img