Osztalék, mint passzív jövedelem

Megosztom

Kriptopénzekkel jövedelemre szert tenni nem csak úgy lehet, hogy alacsony áron megvesszük és magasabb árfolyamon eladjuk őket. Az osztalékot fizető valutákat egyre többen fedezik fel maguknak és különösen a mostanihoz hasonló korrekciós időszakokban értékelődik fel, az általuk szerzett passzív és stabil másodlagos jövedelem értéke.

Hagyományos osztalékfizetés esetén, a vállalat nyereségének egy bizonyos részéből készpénzzel vagy további részvényekkel szokták jutalmazni a tulajdonosokat. Kripto esetén ez nem minden esetben függ a project nyereségességétől és szinte mindig az adott coinban és nem készpénzben történik. Az osztalékot fizető kriptopénzek nem csak azért fizetnek jutalékot, hogy ezzel ösztönözzék az embereket a befektetésre. Hosszú távú fenntarthatóságuk és gazdasági modelljük részben az így forgalomba hozott coinokon alapul.

A jutalékok kifizetésének feltételei kriptovalutánként eltérőek lehetnek, de a legnépszerűbb modell, hogy coinjainkat egy kompatibilis tárcában kell tartanunk és bizonyos időközönként (ami lehet néhány nap, vagy akár hónapok is) erre a címre kapjuk meg a kifizetéseket. Nagyon fontos, hogy a megfelelő tárcát válasszuk, mert pusztán a birtoklással általában még nem válunk jogosulttá az osztalékra. (Például tőzsdei számlákra általában nem kaphatunk osztalékot.)

A következőkben röviden bemutatunk néhány ismertebb vagy ígéretesnek tűnő, osztalékos rendszerben működő kriptopénzt.

Neo

A legismertebb talán az okos szerződéseket is támogató platform, a Neo. A Neo jutaléka a Gas, amely a blokkláncon végbemenő szolgáltatások üzemanyaga. Akárcsak a Neo tokenekkel, a Gas-sal is kereskedhetünk, így akár más kripto pénzekre is cserélhetjük jutalmul kapott Gas tokenjeinket. Hogy erre jogosulttá váljunk, Neonkat a hivatalos walletben kell tárolnunk. Ezt követően azonnal megkezdődik a jutalék termelése, melyet bármikor igényelhetünk. Hogy pontosan mennyire vagyunk jogosultak, abban az alábbi kalkulátor ad segítséget. A Neo egyébként a kivételt erősíti, ugyanis bizonyos tőzsdéken (pl.: Binance, Kucoin) tartott számlán tárolva is megkaphatjuk a Neo tokenjeink után járó Gas osztalékunkat.

Ark

Az Ark célja, a különböző elven működő blokkláncok összekötése. Az ARK tulajdonosok évente 10%-os osztalékot érhetnek el, ha részt vesznek a platformot érintő döntések meghozatalában. Ez szavazás útján történik és az ebben való részvételért 1 Ark-ot von le tőlünk a rendszer. Az éves osztalék mértéke függhet még a szavazás kimenetelétől és attól is mire szavazunk.

Kucoin Shares

A Hong Kong-i székhelyű Kucoin a feltörekvő tőzsdék közé tartozik. Az általuk kiadott Kucoin részvények birtokosai a tőzsde által beszedett napi jutalék 50%-án osztoznak. Napi forgalmuk jelenleg 100 millió dollár körül mozog és a 24. helyen állnak a tőzsdék rangsorában. A Kucoint meglátogatva, szinte azonnal feltűnhet annak Binancehez hasonló megjelenése. Nem titkolt céljuk, hogy 2018-ban megismételjék a Binance elmúlt hónapokban mutatott felemelkedését. A forgalom növekedésével, a Kucoin Shares birtokosok szép napi bevételekre tehetnek majd szert.

Augur

Az Augur egy hírpiac, ahol a Rep token-tulajdonosok szavazhatnak egy adott kérdésről és cserébe megkapják a piacról származó bevételek felét. A hírpiacok működéséről itt olvashatsz egy rövid leírást.

DigixDAO

Ez volt az első Ethereum token, amely osztalékot fizetett tulajdonosainak. A Digix arany tokenjeire (DGX) valódi arany nyújtja a fedezetet (1 DGX token ára megegyezik 1 gramm arany árával). Az osztalékot az arany tárolásából beszedett jutalékokból fizetik. Az osztalék kifizetése negyedévente történik és nem automatikus, azt külön igényelni kell.

Amint látható, a különböző öko rendszerek egészen eltérő módon jutalmazzák felhasználóikat. Van ahol a birtoklás is elég, míg máshol aktívan részt kell vennünk a coin életében. Ha úgy érzitek kimaradt egy említésre méltó, osztalékot is fizető kriptopénz, kérlek jelezzétek a hozzászólásokban!

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel