Ajándékozz Bitcoint Nőnapra

spot_img

Tegnap ünnepeltük a Nemzetközi Nőnapot.

Egy kripto pénzekkel foglalkozó facebook csoportban nem is olyan régen én arra tippeltem, hogy idén ballagáskor vajon hányan fognak bitcoint vagy egyéb digitális devizát ajándékozni a ballagóknak, a hagyományosnak mondható arany ékszerek, stb, helyett?

Aztán most meg jön a hír, hogy nem is kell májusig várni, vagyis nem mindenkinek, hiszen az Oroszországi Föderációban élő Hölgyek már élvezhetik a kripto áldásokat.

A kripto pénzek ugyanis jó ajándéknak számítanak Oroszországban. Ezen nem kell különösebben csodálkoznia senkinek, hiszen tudjuk, hogy az orosz államot élénken foglalkoztatja a terület szabályozása és pozíciót szeretnének maguknak a kripto térben is, azaz jelenleg is zajlik a kolonizáció, még ha nem is látjuk. Az oroszokat és a térség más országaiban élőket is foglalkoztatja a kripto.

Egy új felmérés szerint egyre több orosz férfi gondolja úgy, hogy a különleges alkalmakkor (mint például a Nőnap) barátnőiket és feleségeiket, édesanyjukat, testvérüket stb. egy kis digitális devizával ajándékozzák meg.

A Hi-tech Mail.ru felméréséből kiderül, hogy a különböző kripto pénzek népszerű választásnak számítanak a hölgyeket megajándékozni kívánó férfiak számára. A felmérésben 4000 személy (vélhetőleg férfi) vett részt.

Így aztán egyre több orosz férfi ajándékoz inkább kripto pénzt az orosz rubel helyett. Egész pontosan a válaszadók 13%-a. A felmérés szerint a válaszadók 1/3-a virágot vásárol és 14%-uk szerint a tech. kütyük (pl: egy új iPhone) a nyerők.

Ha a hardcore vonalat nézzük, akkor azt találjuk, hogy a megkérdezettek 1/10-e azt állítja, hogy a modern orosz nők nem igényelnek ajándékot a nőnapra. Hogy is van ez?  Valamiért egy kedves ismerősöm szavajárása jut eszembe, aki ilyenkor megadóan sóhajt: „a balkáni”… Pedig Oroszország nem is ott van.

Azok, akik kripto pénzekkel kedveskednek szeretett Hölgyeiknek, nem biztos, hogy nem tesznek jó lóra ezen kedveskedés közben.  Vegyük csak az állatvilágból ismert hasonlatot, amikor a hím madár udvarláskor mondjuk kukaccal, mint élelemmel kedveskedik a nősténynek. Melyik nőstény ne örülne annak, ha abból a kukacból mondjuk 2-szer annyi lenne pár napon belül?

A kriptopénzekkel pedig simán megtörténhet, hogy rövid vagy hosszabb távon, de sokszorozzák az értéküket. Egyébként a válaszadók közel 60%-a preferálja a bitcoint, míg az Ethereum a második helyen áll 22%-al. A Litecoin és a Ripple 5-5%-al követi őket, 7% pedig valami egészen más kripto pénzzel kíván kedveskedni szíve Hölgyének.

Az a – számomra érthetetlen – trend is jól lekövethető Oroszországban, hogy ahogy csökken a különböző kripto pénzek árfolyama, úgy csökken az irántuk való érdeklődés is.

Pedig, ahogy az egyik régi barátom megmondta anno: „ Drága a lakás? Nem kell megvenni. Akkor kell megvenni, amikor olcsó. Eladni akkor, amikor drága”. 

Szóval jó alkalom lenne a mostani árfolyam szint sokaknak a kripto portfóliójuk bővítésére, de mégsem teszik. Sebaj, vissza fognak majd ők térni. A 20.000 dolláros BTC árfolyamnál. Logikusan.

Az orosz szakértők azonban legalább látják ezt és  úgy vélik, hogy mind a bitcoin ára, mind pedig a népszerűsége helyre fog állni, mivel egyre több ország ismeri fel és fogadja el a kripto pénzeket.

“Amit most látunk, az új technológiák tesztelése az egyes társadalmakban való széles(ebb) elfogadásukat megelőzően.” – mondja Stanislaw Shakirov, a Digrate alapítója. Szavai szerint komoly növekedés várható még a kripto pénzek árfolyamában.

Dr. Varsányi Károly

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img