A Google-lal is betiltatnák a kripto reklámokat

spot_img

A Facebook néhány héttel ezelőtt tiltólistára tett minden kriptopénzzel, ICO-val és bináris kereskedéssel kapcsolatos reklámot. A Trustnodes beszámolója szerint a döntést hónapokig tartó nyomásgyakorlás előzte meg az FBI részéről és úgy tűnik a most a Googlenél is szeretnének hasonló eredményt elérni.

Jason Roy, egy kanadai pénzügyi szabályozó testület tagja elmondta:

“Az FBI-jal karöltve elmagyaráztuk a Facebooknak, hogy az ilyen reklámok félrevezetőek és az emberek könnyen bedőlnek nekik. A Google-t is megkerestük a témával kapcsolatban és azt várjuk, hogy ők is hasonló álláspontra jutnak a kérdésben.”

A Facebookal hónapokon át tárgyaltak, mire az hajlandó volt meghozni ezt a lépést.

“Remélem a Google-val is meg fogunk állapodni és tiltani fognak minden a bináris kereskedéssel, kriptopénzekkel és ICO-kal kapcsolatos hirdetést.”

A Google egyenlőre nem tűnik túl együttműködőnek. Képviselőjük szerint:

“Már most is aktívan fellépünk és tiltunk minden félrevezető reklámot, legyen szó bármilyen témáról.”

Jason Roy-t arról is megkérdezték, hogy miért olyan fontos az FBI számára, hogy minden kriptopénzzel és ICO-val kapcsolatos hirdetés tiltásra kerüljön, hiszen nagyon sok legitim project is van ezek között:

“Robbanásszerűen növekszik az ICO-k száma.Ezek rengeteg befektetői pénzt szívnak fel, de bizonyos esetekben nem áll mögöttük semmi, az emberek pedig nagyon rá vannak pörögve a témára.”

Az FBI színfalak mögötti nyomásgyakorlását a forrásul használt cikkben rendőrállam helyett nagymamaállamnak nevezi az író, ahol az embereket meg kell védeni saját maguktól. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejtenünk, hogy az olyan projectek, mint például a Bitcoin, az Ethereum vagy a Neo mindenféle reklám nélkül, kifejezetten ellenséges környezetben és tiltások közepette is virágzásnak indultak. A legjobb reklám mindig is az volt, amikor az emberek egymásnak ajánlottak valamit és ezt semmilyen szervezet nem tudja betiltani.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img