Dél-Korea: az ICO-k korlátozását is feloldhatják

Megosztom

2017 szeptemberében Kína nyomdokait követve, Dél-Korea is hatóságilag tiltotta meg lakosságának az ICO-kban történő részvételt. Később a helyi kripto tőzsdékre is rászállt az állam, de a nagy felháborodást kiváltó tiltást végül feloldották, most pedig úgy tünik a korábbi ICO-kat érintő szankciókat is visszavonhatják.

A Korean Times riportja szerint a “Pénzügyi hatóságok azt tervezik, hogy ismét engedélyezik a digitális-token alapú közösségi finanszírozásban való részvételt a helyi lakosság számára, hogy ezzel segítség a blokklánc alapú technológiák fejlődését.”

Egy neve elhallgatását kérő tisztviselő szintén nyilatkozott a lapnak: “Már folynak a tárgyalások az adóhivatal, az igazságügyi minisztérium és több más hatóság szerveivel, hogy bizonyos feltételek teljesülése esetén újra engedélyezzük az ICO-kban történő részvételt.”

Ugyancsak reményt keltőek a kriptopénzeket felügyelő hatóság vezetőjének, Kang Young-soonak szavai, mely szerint felülvizsgálják a tiltást. Azt is hozzátette, hogy a kormány elkötelezett a blokklánc technológiákkal kapcsolatban és az országnak nincsenek tervei arra vonatkozóan, hogy betiltsák a kriptopénzeket.

Mit jelent mindez?

Dél-Korea a kriptopénz piac egyik legfőbb mozgatórugója és a hivatalos álláspont egyre pozitívabb hangvétele remek hír a befektetők számára. Vannak akik egyenesen úgy vélik, egy hivatalos bejelentés akár véget is vethet a már jó ideje húzódó korrekciós időszaknak.

Mindenesetre Japán mellett, most már Dél-Korea is a felsőbb döntéshozatali szinten áll ki a blokklánc technológia és a kriptopénzek mellett és a Kínából és Oroszországból érkező hírek is arra engednek következtetni, hogy a “fejlett nyugat” könnyen lemaradhat ebben a versenyben.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel