A Facebook blokklánc munkacsoportot indít

spot_img

A Facebook vezérigazgatója, Mark Zuckerberg újévi vállalásai között szerepelt a blokklánc és kriptopénzek platformon való felhasználási lehetőségeinek vizsgálata. Látszólag most először történnek azóta konkrét lépések az ügyben.

Tapasztalt vezető

A mostani fejlemények előtt David Marcus a Messenger termékek fejlesztését irányította, ráadásul 2017. decembere óta a Coinbase igazgatósági tagja is. A Coinbase-es szál nem feltételnül valamilyen burkolt együttműködést jelent a Facebook és a Coinbase között, arról is szó lehet, hogy a tapasztalt vezető tanácsadóként segíti például a télen AppStore kategória elsőségig jutott Coinbase app munkálatait.

A CNBC híre szerint egyébként a mostani lépéssel egy kisméretű csapatot alakítottak a cégen belül, amely az alapoktól kezdve igyekszik kitalálni, hogyan lehetne leghatékonyabban hasznosítani a blockchain technológiát a platform szolgáltatásainak, funkcióinak fejlesztésére. Jelzi a dolog jelentőségét, hogy a most taglalt fejlemények a Facebook életének legnagyobb szerkezetváltásának keretében zajlanak le, és egy olyan tapasztalt szakember került a projekt élére, aki az utóbbi négy évben, 2014-2018. tavasza között töltött be vezető pozíciót a Messenger fejlesztésében.

facebook-messenger
Messenger felhasználók számának növekedése 2017. áprilisig

Élet a botrány után

A néhány hónapja kirobbant Cambridge Analytica vs. Facebook adatkezelési botrány csúnyán megtépázta a Facebook tekintélyét, amely a részvényárfolyamokban egy 20%-os mínusszal mutatkozott meg. Tippünk szerint a cég a blokklánc fejlesztésekkel adatbiztonsági szempontokra fog fókuszálni, sőt azt is el tudjuk képzeni, hogy néhány vetélytárs csevegő és social alkalmazáshoz megfelelően teljes kontrollt fogunk kapni az adataink felett, például mi fogjuk tudni eldönteni, hogy akarjuk-e reklámozási célokra engedélyezni azok egy részének használatát.

Ha ebbe az irányba mozdul el a platform, várható, hogy valami módon ösztönözni fogják az adatszolgáltatást, amiből egyenesen következik, hogy a platformon felhasználható FacebookCoin születésének lehetünk hamarosan tanúi és felhasználói. Zuckerberg újévi bejelentése során már rengeteg spekuláció volt a témában, azonban a mostani botrány után már tényleg villantaniuk kell az személyes adatok kezelésének területén, erre pedig a blokklánc a tökéletes – és épp nagy menő – eszköz.

Beperlik a közösségi oldalakat a kriptopénzekkel kapcsolatos tartalmak tiltásáért

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img