Volt, nincs. Lassan feledésbe merülnek a közelmúlt népszerű kriptopénzei és tőzsdéi

Megosztom

A kriptopénzekbe való befektetés rendkívüli kockázatokat rejt. Népszerűség ide vagy oda, ha a piac úgy dönt bármelyik coin eltűnhet a süllyesztőben. A következő kép a Coinmarketcap staisztikái alapján készült és azt mutatja meg, hogy melyek voltak azok a kriptovaluták, amelyek a leghosszabb ideig tartoztak a 20 legnagyobb kriptopénz közé.

Nem lepődnénk meg, ha az itt felsorolt nevek közül több semmit sem mondana számotokra. Az egykor csúcson lévő Namecoin például a 306., a Peercoin 201., a Novacoin pedig egészen az az 554. helyig esett vissza, míg a Devcoinról már nem is vezetnek statisztikákat. Velük együtt pedig a feledés homályába merült több olyan tőzsde is, melyek nem is olyan rég még a legnagyobb likviditású platformok közé tartozatak. Íme a 2016-os toplista (zárójelben a mai helyezésüket láthatjátok):

 1. Okcoin.cn (188)
 2. Btctrade (54)
 3. Huobi (4)
 4. CHBTC (megszűnt)
 5. BTCC (38)
 6. Poloniex (29)
 7. BTC100 (megszűnt)
 8. Btcbox (25)
 9. Itbit (39)
 10. Kraken (10)

Az akkori TOP10 naponta átlagosan 1 milliárd dolláros forgalmat bonyolított, míg a jelenlegieken már 10.5 milliárdot forgatnak meg a kereskedők. Reméljük két év múlva ismét hasonló mértékű növekedésről tudunk majd beszámolni nektek. És hogy akkor kik lehetnek majd a csúcson?

Amennyiben sikerül szabályozni az amerikai piacot, az ázsiai fölény csökkenésére számítunk, helyükre pedig Coinbase Pro-t, a Paradex-et, és a Robinhood-ot várjuk, de nem tartjuk kizártnak az immár Goldman Sachs által támogatott Poloniex visszatérését sem a legjobbak közé.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

 • - forintod vagy euród van
 • - banki átutalással szeretnél fizetni
 • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

 • - bankkártyával szeretnél fizetni
 • - nem probléma az angol nyelvtudás
 • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel