Volt, nincs. Lassan feledésbe merülnek a közelmúlt népszerű kriptopénzei és tőzsdéi

spot_img

A kriptopénzekbe való befektetés rendkívüli kockázatokat rejt. Népszerűség ide vagy oda, ha a piac úgy dönt bármelyik coin eltűnhet a süllyesztőben. A következő kép a Coinmarketcap staisztikái alapján készült és azt mutatja meg, hogy melyek voltak azok a kriptovaluták, amelyek a leghosszabb ideig tartoztak a 20 legnagyobb kriptopénz közé.

Nem lepődnénk meg, ha az itt felsorolt nevek közül több semmit sem mondana számotokra. Az egykor csúcson lévő Namecoin például a 306., a Peercoin 201., a Novacoin pedig egészen az az 554. helyig esett vissza, míg a Devcoinról már nem is vezetnek statisztikákat. Velük együtt pedig a feledés homályába merült több olyan tőzsde is, melyek nem is olyan rég még a legnagyobb likviditású platformok közé tartozatak. Íme a 2016-os toplista (zárójelben a mai helyezésüket láthatjátok):

  1. Okcoin.cn (188)
  2. Btctrade (54)
  3. Huobi (4)
  4. CHBTC (megszűnt)
  5. BTCC (38)
  6. Poloniex (29)
  7. BTC100 (megszűnt)
  8. Btcbox (25)
  9. Itbit (39)
  10. Kraken (10)

Az akkori TOP10 naponta átlagosan 1 milliárd dolláros forgalmat bonyolított, míg a jelenlegieken már 10.5 milliárdot forgatnak meg a kereskedők. Reméljük két év múlva ismét hasonló mértékű növekedésről tudunk majd beszámolni nektek. És hogy akkor kik lehetnek majd a csúcson?

Amennyiben sikerül szabályozni az amerikai piacot, az ázsiai fölény csökkenésére számítunk, helyükre pedig Coinbase Pro-t, a Paradex-et, és a Robinhood-ot várjuk, de nem tartjuk kizártnak az immár Goldman Sachs által támogatott Poloniex visszatérését sem a legjobbak közé.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img