Központi kriptopénzt indítana a Bahamák is

spot_img

Erre pedig Kevin Peter Turnquest, a Bahama-szigetek miniszterelnökhelyettese és pénzügyminisztere egy nassaui blokklánckonferencián tett utalást.

“Egy modern digitális pénzügyi szolgáltatás megteremtése a követendő út korunk
kormányzásának. Egy digitális bahamai fizetőeszköz jelentős szerepet játszhatna a különböző szigeteken élő családok életében, akik alól a bankok kihúzták a talajt azzal, hogy visszavettek vagy megszüntettek szolgáltatásokat. Szigetországként, ahol a közlekedés nehézkes, főleg az idősebbeknek, kötelességünk biztosítani egy digitális, biztonságos pénzügyi szolgáltatást.”

A Bahama-szigetek több mint 690 darab szigetből áll, a fejlettségük pedig egyenetlenül oszlik meg. Az ország viszont éppen gazdagságáról, az offshore vállalatokat vonzó laza adópolitikájáról és rengeteg turistát csábító partjairól hires.

A központi bank által kibocsátott kriptopénz mellett Turnquest az állami adminisztráció és a hivatali ügyintézés egy részét is szeretné digitalizálni a blokklánc segítségével. Egy pilot-program keretében már tesztelik az ipari engedélyek, az útlevelek és a biztosítások működésének lehetőségeit a blokkláncon.

A pénzügyminiszter azt reméli a digitalizációs terveitől, hogy megszűnteti a korrupciót és csökkenti az állam és az üzleti szféra költségeit.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img