Központi kriptopénzt indítana a Bahamák is

Megosztom

Erre pedig Kevin Peter Turnquest, a Bahama-szigetek miniszterelnökhelyettese és pénzügyminisztere egy nassaui blokklánckonferencián tett utalást.

“Egy modern digitális pénzügyi szolgáltatás megteremtése a követendő út korunk
kormányzásának. Egy digitális bahamai fizetőeszköz jelentős szerepet játszhatna a különböző szigeteken élő családok életében, akik alól a bankok kihúzták a talajt azzal, hogy visszavettek vagy megszüntettek szolgáltatásokat. Szigetországként, ahol a közlekedés nehézkes, főleg az idősebbeknek, kötelességünk biztosítani egy digitális, biztonságos pénzügyi szolgáltatást.”

A Bahama-szigetek több mint 690 darab szigetből áll, a fejlettségük pedig egyenetlenül oszlik meg. Az ország viszont éppen gazdagságáról, az offshore vállalatokat vonzó laza adópolitikájáról és rengeteg turistát csábító partjairól hires.

A központi bank által kibocsátott kriptopénz mellett Turnquest az állami adminisztráció és a hivatali ügyintézés egy részét is szeretné digitalizálni a blokklánc segítségével. Egy pilot-program keretében már tesztelik az ipari engedélyek, az útlevelek és a biztosítások működésének lehetőségeit a blokkláncon.

A pénzügyminiszter azt reméli a digitalizációs terveitől, hogy megszűnteti a korrupciót és csökkenti az állam és az üzleti szféra költségeit.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel