Ezekre a mainnet indulásokra érdemes figyelni (2018 Q3)

spot_img

2018 harmadik negyedévében néhány ígéretes projekt készül a mainnet elindítására. Ilyenkor nő a lelkesedés a projekt iránt, beindulnak a marketing gépezetek és egyre több helyen bukkan fel a coin, ez bizonyos mértékig tükröződni szokott az árakon is. Bár medvepiacot élünk és valószínűleg nem lesznek nagy kiugrások a grafikonokon, az alábbi projektekre mindenképpen érdemes odafigyelnünk, hiszen minden esélyük megvan, hogy a jövőben prominens szereplővé nőjjék ki magukat.

Zilliqa (ZIL)

A jelenleg teszthálózaton működő nagyteljesítményű blokklánc az Ethereummal kíván versenyre kelni. Bár nem tud akkora fejlesztőerőt és erőforrást hasznosítani mint Buterin és csapata, akadnak biztató jelek. Az Ethereum fő fejlesztési terültetén a shardingban élen jár és már most több száz másodpercenkénti tranzakciót képes kezelni. Az Etheremon nevű hírhedt játék is kísérletezik a Zilliqa-val, mivel az kinőtte az Ethereum blokkláncot. Nem lenne meglepő, ha több decentralizált appfejlesztő is a Zilliqa-ban találná meg a megoldást jelentő alternatívát. Piaci kapitalizáció tekintetében pedig a token a napokban lépett be a legjobb 25 kriptopénz közé.

A mainnet indulása szeptember 30-ra, esetleg korábbra is várható. Ha jobban érdekel a ZIlliqa, itt részletesebben is kiveséztük:

Bemutató: Zilliqa (ZIL)

Origintrail (TRAC)

Az Origintrail egy szlovén csapat által épített adatcsere protokoll, aminek egyik legfőbb felhasználási területe az ellátási láncok összekötésében van. A Vechain is ezen a területen mozog, azonban azzal ellentétben az Origintrail egy több blokkláncot, vagy blokklánc alapú ellátórendszert összefogó protokollt szeretne megvalósítani. Gyakorlatilag úgy nézne ki, hogy a fizikai QR-kód vagy vonalkód leolvasása és a blokkláncon való rögzítés közötti lépések mind az Origintrail-en futnának. Mindez persze csak egy lehetséges felhasználási mód.

Ha látsz fantáziát az ellátó láncok blokklánc alapú megoldásaiban, érdemes szemügyre venned az Origintrailt. Jelenleg nagy a hype körülötte, a közösségi felületeken gyakorlatilag nem találunk kritikus véleményt, ezért érdemes óvatosan közelíteni felé. A mainnet indulása valamikor ez év szeptemberére várható.

Enigma (ENG)

Az Enigma volt az egyik úttörője a titkos okosszerződéseknek, aminek ötletét azóta több projekt is átvette. Az MIT-n verbuvált csapat az utóbbi időben jelentős mértékben bővült és folyamatosan szállítja a használható termékeket, mint a kereskedő algoritmusok alkotására és tesztelésére használható Catalyst, vagy adatok megosztására használható Data Marketplace. Az Enigma célja, hogy a blokkláncok úgy tudjanak dolgozni az adatokkal, hogy azoknak titkossága megmaradjon. A három felsorolt közül valószjnűleg az Enigmában rejlik a legnagyobb potenciál. Kérdés, hogy a mainnet induláskor az árfolyam ezt mennyire fogja értékelni. Volt már rá példa (pl. a Vechain esetében), hogy a mainnet indulásakor kifejezetten esett az ár.

A mainnet indulása itt is szeptember körül várható Ha megfogott az Enigma, az alábbi cikkben hosszabban írtunk róla:

Bemutató: Enigma (ENG)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img