Már az első nap megtámadták a Waves decentralizált tőzsdéjét

Megosztom

Korábban már bemutattuk számotokra a Waves platformot, melyen néhány klikkeléssel bárki létrehozhatja saját kriptopénzét, decentralizált tőzsdéje (DEX) pedig lehetőséget teremt arra, hogy ezekkel akár azonnal is kereskedni lehessen BTC ellenében.

Waves bemutató

Ez a tőzsde eddig csak teszt üzemben működött, de a napokban elstartolt a teljes verzió is, melyhez nagy reményeket fűznek. A másodpercenkénti 500 tranzakció lebonyoíltására képes rendszer sokkal gyorsabb működést tesz lehetővé más DEX-ekénél. Sajnálatos módon a rajt nem sikerült túl fényesen, már az első nap egy támadásnak estek áldozatul.

A hekkerek egy hamis személyi igazolványt készítettek a Waves tulajdonosának, Sasha Ivanovnak az adataival és azt a Waves honlapját üzemeltető cégnek elküldve sikerült elérni az oldalhoz tartozó jelszavak megváltoztatását. Az oldalra belépők így órákon keresztül a csalók számára látható módon adták meg a walletjekhez való hozzáféréshez szükséges adatokat.

Hasonló eset történt korábban a MyEtherWallet-tel is, ahol szintén az oldal eltérítésével, adathalászattal próbálkoztak. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Waves esetén hány embernek és mekkora kárt okozhattak, az viszont jó hír, hogy a Waves DEX-ét magát nem tudták feltörni, csak az azt üzemeltető oldallal boldogultak a támadók.

Július elején nem kicsit rendült meg az emberek hite, az eddig szuperbiztonságosnak gondolt decentralizált tőzsdékben. Feltörték ugyanis a Bancort, a minden idők egyik legdrágább ICO-ját (150M) maga mögött tudó decentralizált tőzsdét.

Nehéz ügy a decentralizáció

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel