Olcsóbb az Amazon Brave böngészőn keresztül

spot_img

Esti böngészés közben jött szembe velünk egy Doc Searls nevű twitterező elemzése az Amazon áraival kapcsolatban. Chrome és Brave böngészőt használva egész komoly, akár 20-25%-os eltérések is tapasztalhatók az összehasonlításokban vizsgált könyvek áraiban. Nem minden alkalommal a Brave az olcsóbb, viszont legtöbbször ez a helyzet.

A jelenség oka az Amazon és a Google profilozása lehet, a két óriás természetesen közel mindent tud a vásárlási szokásainkról, ezt pedig örömmel ki is használják a dinamikus árszabásukban. A Brave böngésző legnagyobb értékajánlata a követőkódok és reklámok blokkolása, így használatával (bejelentkezés nélkül) friss felhasználóként kezelnek minket az említett oldalak. A Brave böngésző és a BAT kriptopénz fejlesztői az online hirdetések, és ebből fakadóan az online tartalomgyártói bevételek világának lehetetlennek tűnő megújítását tűzték ki célul.

A Brave böngészőrő fejleményeiről korábbi bejegyzéseinkben olvashatsz:

Brave: már hárommillió felhasználó

Az online kütyüvásárláson kívül a repülőjegyek beszerzésének folyamatán is érdemes lenne egy gyakori repülő kriptósnak tesztenie a Chrome és Brave különbségeit. A Wizzair például több más faktor mellett a világverő dinamikus árazó algoritmusának köszönheti a robbanásszerű növekedését. Ha nem is fogtok Brave-t használni az online vásárlásokhoz, érdemes legalább a Chrome inkognitó módját használni az árak csekkolásához.

Olvasóinkat kérdezzük: Találkoztatok már hasonló árazási praktikákkal más oldalakon is? Melyek voltak ezek és milyen gyakorlati lépéseket tesztek ellenük?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img