Megragadják-e a medvék a bikák szarvát?

spot_img

Ez a kép a cikkhez tartozó szerkesztői felületről készült, vagyis eredetileg jó két hete írtam meg amit néhány sorral lejjebb ti is olvashattok, de pár nap tologatás után teljesen elfeledkeztem róla. Most hogy ismét 6000 dollár környékén járunk, úgy éreztem megint aktuálissá vált a téma, ezért most jöjjön a két héttel ezelőtti írás, amit a végén pár szóval még kiegészítenék:

“A bitcoint gyakran szokták digitális aranynak is nevezni, ezért ebben a posztban bemutatjuk, hogy mi történt az arannyal, miután 2011 szeptemberében elérte az unciánkénti 1920 dolláros, eddigi legmagasabb csúcsát és hogy ez miért lehet érdekes a bitcoin tulajdonosok számára.

A 2008-as válságot követően ismét megingott a bizalom a gazdaság szereplőiben, ami kedvező volt az egyik legősibb befektetési forma, az arany számára. 2008 októbere és 2011 szeptembere között árfolyama 175%-ot emelkedett, ami a hagyományos tőzsdéken rendkívül jó eredménynek számít.

Azonban az arany ezt követően gyorsan visszaesett és alig 1 hónap alatt 20%-ot veszítve értékéből, az 1535 dolláros árfolyam környékén talált egy stabil támaszra, melyet az elkövetkezendő hónapok során még további 3 alkalommal tesztelt

A probléma a negyedik teszt során történt, ami igazából nem is volt teszt. Az árfolyam simán áttörte ezt a sávot és egy lefelé tartó trendet vett fel.

Ha ránézünk a bitcoin grafikonjára, az szintén egy hasonló képet mutat, három jól kivehető mélyponttal 5800-6400 dollár között.

Amit most mindenképpen jó lenne elkerülni, hogy a BTC ismét erre a szintre essen vissza, ugyanis ez előkészítené a terepet arra a 3000-5000 dolláros szintre, amelyet korábban több elemző is lehetségesnek vélt a bitcoin következő bullrun-ja előtt. Amennyiben augusztusban elhalasztanák az ETF-ekről szóló döntés meghozatalát, ez jó eséllyel be is következhet.”

Szóval eddig tartott a régebbi cikk és sajnos két héttel később, idén immáron negyedszer, ismét az éves mélypontok (jelenleg éppen 6300) környékén tanyázunk. Miután az ETF-ről szóló döntés halasztásra került (a következő szeptember 26-ig várható) és egyébként is augusztus van, amikor a legtöbb kereskedő éppen a szabadságát tölti (tehát sokkal könnyebb mozgatni az árfolyamot), úgy gondolom jelenleg minden körülmény adott lehet az elemzők által már belengetett nem tartós, de erőteljes zuhanásra. Véleményem szerint az ősszel induló BAKKT lehet annyira erős katalizátor, hogy egy nagyobb zuhanásból is visszarántsa a piacot, de ha most fogadnom kellene, azt mondanám: a nehezén még nem vagyunk túl.

Ti hogy látjátok a jelenlegi helyzetet? Alapvetően foglalkoztatnak titeket a napi árfolyammozgások vagy inkább több éves távlatban gondolkoztok?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img