Norvégia: Bombafenyegetés a hangos kriptobánya miatt

spot_img

A vaksdalposten.no portál számolt be róla, hogy az Oslo és Bergen közelében bányákat működtető Kryptovault nevű cég bombafenyegetést kapott. Az üzenet így szól:

“Ez szabotázs. Ha tovább bővítik a kriptobányászatot és megtöltik az országot zajjal, azzal a békét szabotálják, én pedig robbanóanyagot fogok küldeni.”

A cég vezetője arról számolt be az újságíróknak, hogy korábban is volt némi nézeteltérés a lakókkal. Az eredeti cikkek és az angol feldolgozásaikban sincs szó arról, hogy milyen összetűzés volt, de sejtjük, hogy sokan nem szerették volna, hogy a cloud mining-szerű szolgáltatást értékesítő cég a településükön kezdjen bányászatba.

Ha volt is lakossági tiltakozás, az engedélyeket megkapták és valószínűleg szépen fizetik az adót a helyi kasszába. A cég honlapja alapján két nagy, egy 40 és egy 20 (120-ra bővíthető) MW kapacitású telepük van az ország déli és délnyugati részén, melyeket szél-és vízerőművek látnak el energiával. A kritikák ellenére a kriptobányák remekül kiegészíthetik a zöld energiatermelést, hiszen annak egyik legnagyobb hátránya a nehéz tervezhetőség problémája: A fogyasztásban tapasztalható hullámok elsimítására, az egyre gyakoribb túltermelés (lásd ingyenes vagy egyenesen fizetett lakossági áram) ellensúlyozása akár időszakosan működő kriptobányákkal is megoldható lenne.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img