Hírek Japánból

spot_img

Elégedett lehet az az olvasó, aki a Japánból érkező hírek között szemezgetett az utóbbi időben. A távol-kelet másik óriásával, Kínával ellentétben, a szigetországban újra lendületet kapott a kriptoipar. Lássuk, hogy milyen pozitív fejlemények történtek odaát.

Japán népszerű üzenetküldő alkalmazása, a Line saját kriptopénz kibocsátásáról döntött. A LINK-nek keresztelt tokenhez a Line alkalmazás használói úgy juthatnak hozzá, hogy használják a Line szolgáltatásait. A hír azért bír értékkel, mert az alkalmazásnak több mint 600 millió felhasználója van világszerte. A decentralizált alkalmazások integrálása is napirendre került, ennek megkönnyítésére saját, LINK Chain-nek nevezett blokkláncot is hegesztettek.

A LINE-nak már van egy önálló kriptotőzsdéje és egy 10 milliós blokklánc startupokat támogató alapja is.

A DMM e-commerce és az SBI Holdings nevű pénzügyi óriás is megnyitotta már saját kriptotőzsdéjét. Japán másik nagy e-commerce vállalata, a 70 különböző szolgáltatást kínáló Rakuten pedig nemrég számolt be arról, hogy ők is megkezdik a munkálatokat saját tőzsdéjük megnyitására.

Hála a Japán honatyáknak, az országban egészen barátságos vállalkozói környezet várja a kriptopiac kiaknázóit. A már tavaly elfogadásra került törvények alapján Japánban simábban kaphatnak licencet a kriptoval kapcsolatos pénzügyi szolgáltatást kínálók. A szabályozások értelmében a szokásos KYC és AML követemények mellett bizonyos működési és tőkevédelmi, valamint kiberbiztonsági feltételeknek is meg kell felelniük.

 

Ha kriptopénzeket szeretnél vásárolni és magyar nyelvű szolgáltatást keresel, mi a Coincash használatát javasoljuk. Könnyen használható, megbízható eszközről van szó, jelentős választékkal.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img