Fake news volt az OKEX letartóztatás?

spot_img

Mint ahogy a világ összes kripto hírportálja, mi is lehoztuk tegnap a hírt, miszerint Star Xu-t, a cég CEO-ját előállították és kihallgatták, mint gyanúsított egy befektetési csalás ügyében.

Őrizetbe vették a 2. legnagyobb kriptotőzsde igazgatóját

A történet azonban komplikálódik. A BlockchainROK koreai twitter oldal, ahol először jelentek meg a hírek a történetről, egyszerűen annyit fűzött hozzá utólag, hogy kamuhír volt.

Azóta már több másik portál is helyesbített. Hogy ki hazudott, vagy hogy a hír melyik része kamu, arra nem tért ki a BlockchainROK. A WFee érmével kapcsolatos nyomozás ténynek tűnik, azonban a különböző források különféleképpen mesélik a történéseket. Ez a lap például már úgy fogalmaz, hogy  Star segíti a nyomozást. Ami mindjárt másképpen hangzik, mint a letartóztatás.

Annyi bizonyos jelen pillanatban, hogy a WFee mögött semmiféle gazdasági tevékenység nincsen, az árfolyama pedig tulajdonképpen megsemmisült a nyáron. Klasszikus ICO csalással állhatunk tehát szembe. Az OKEX azt állítja jelenleg, hogy Star Xu pusztán jóhiszemű befektető volt, és letartóztatásról szó sincsen, míg sok más forrás kisebb tüntetésekről, rendőrségi elvezetésről és egyebekről számolt be.

A helyzet tehát zavaros, de az OKEX múltját figyelembevéve az a szerző szubjektív véleménye, hogy nem zörög a haraszt ha nem fújja a szél…

A Sylvain Ribes-tanulmány

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img