EOS, EOS, te bizony ****** jársz ide

spot_img

A Bitcoin technikai leírását tartalmazó legendás white paper mindössze 9 oldal hosszúságú volt. A Coindesk ICO adatbázisa szerint Satoshi műve ezzel messze elmarad, az átlagos 36 oldaltól. Az eddigi leghosszabb white paper címét a Telegram kiszivárgott dokumentuma nyerte el (132 oldal), de a Top10-be sem lehetett 80 alatt bekerülni.

Ami viszont ennél érdekesebb, az a white paperek hosszára vetített nyereség. Ebben a kategóriában az EOS 15 oldala viszi a prímet, ami laponként 280 millió dollárt hozott a cégnek. Már csak ezért is elfogadhatatlan, hogy a korlátlan anyagi erőforrások ellenére, újabb és újabb botrányok alakulnak ki az EOS körül. Míg nyáron kritikus hibákról és a konszenzus körül kialakult visszaélésekről számoltunk be, most egy tanulmány bizonyíthatja azt, hogy az egész projekt egy hatalmas átverés.

A Whiteblock 25 oldalas jelentését 3 hónapos tesztelés után készítették el és a benne levont következtetések szerint az EOS egyáltalán nem az, aminek kiadja magát. Működése centralizált, a nem teszt körülmények között végrehajtott tranzakciók számában messze alulteljesíti az igért szintet (250 tps helyett, alig 50 a valós érték), kriptográfiának nyomát sem találni a hitelesítések aláírásakor és végső soron az egész nem más, mint egy felhő alapú szolgáltatás, amit tokenekért vehetnek igénybe a felhasználók.

A Whiteblock hamarosan egy élő streamben fogja lépésről lépésre bemutatni az általuk elvégzett teszteket, amire az érdeklődők itt iratkozhatnak fel. A projektet korábban, a ma és holnap megrendezésre kerülő Blockchain Budapest konferencián fellépő Nick Szabó is élesen kritizálta.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img